Noi reguli pentru redeschiderea barurilor, restaurantelor și teraselor

Noi reguli pentru redeschiderea barurilor, restaurantelor și teraselor

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1044237933">

Un document pregătit de autoritățile din sănătate prezintă ]n detaliu noile măsuri pentru redeschiderea teraselor și restaurantelor.

Conform celor anunțate până acum de autorități, activitatea barurilor și restaurantelor va fi reluată în trei faze: de la 1 iunie se vor redeschide terasele, de la 15 iunie va fi permisă parțial și activitatea în interior, urmând ca o relaxare majoră a restricțiilor să se producă de la 1 iulie. Aceste date sunt condiționate, însă, de evoluția numărului de cazuri de infectare cu coronavirus la nivel național. Un document obținut în exclusivitate de Antena 3 arată, detaliat, și măsurile care ar putea fi impuse.

Terasele, deschise de la 1 iunie

În primă etapă, începând cu 1 iunie 2020 sunt permise activitățile de servire și consum al produselor alimentare la tereasele/spațiile deschie din exteriorul incintelor/ saloanelor unităților de alimentație publică cu și fără servire la masă, precum și la cantinele de incintă destinate angajaților proprii, fără acces la persoanele din exterior.

Restaurantele, redeschise de pe 15 iunie

În a doua etapă, începând cu 15 iunie 2020 sunt permise activitățile de servire și consum al produselor alimentare în spațiile de servire a mesei din interiorul unităților de alimentație publică, cu excepția celor în care sunt organizate evenimente.

Reguli noi de organizare

Proprietarii de terase și restaurante trebuie să aplice un set strict de reguli:

– se asigură că normele de distanțare fizică sunt aplicate în mod eficient și că se va evita pe cât posibil interacțiunea fizică între clienți;

– se va încerca prin proceduri de lucru și reducerea cât se poate de mult a interacțiunii dintre angajați-clienți;

– distanța între spătarele scaunelor de la mesele învecinate trebuie să fie minim 1,5 metri, în mod normal mesele fiind de maximum patru sau șase persoane;

– excepție de la această regulă fac mesele la care sunt membri aceleiași familii sau grupuri de cunoscuți, însă nu mai mult de 10 persoane la masă, cu 1 metru între locuri și obligatoriu cu rezervare prealabilă;

– se recomandă ocuparea locurilor să se facă cu rezervare anterioară în restaurantele cu servire la masă;

– în restaurantele cu servire rapidă operatorii și supraveghetorii vor recomanda clienților să lase câte un scaun liber între persoane;

– în cazul restaurantelor din incinta hotelurilor se recomandă implementarea unor soluții de rezervare prealabilă;

– la servirea mesei personalul va purta mască și își va dezinfecta mâinile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.