Orban anunță că terasele vor fi, în continuare, închise. Ce se întâmplă...

Orban anunță că terasele vor fi, în continuare, închise. Ce se întâmplă mâine

0
DISTRIBUIȚI

Premierul Ludovic Orban a anunțat că a convocat pentru luni dimineață o ședință a Guvernului pentru instituirea stării de alertă. Acesta a precizat că terasele nu vor fi deschise începând de luni.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, duminică, la finalul unei întâlniri pe care a avut-o la sediul Ministerului de Interne, cu mai mulți membri ai Givernului, că pentru luni dimineață a convocat Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, dar și Guvernul, pentru a urma procedurile legale în vederea instituirii stării de alertă.

„Hotărârea de Guvern evident va cuprinde tot ceea ce prevede legea, planul de măsuri cu cele trei anexe, și o dată cu adoptarea Hotărârii de Guvern practic rămânem în stare de alertă, o stare de alertă în care de data asta avem la dispoziție toate mijloacele necesare pentru a impune respectarea legii”, a spus Orban.

Acesta a precizat că, potrivit legii, starea de alertă este instituită prin HG.

„În conformitate cu prevederile legale, starea de alertă se decide prin Hotărâre de Guvern, cu fundamentare, privind riscurile, necesitatea, și dacă este valabilă pentru mai mult de jumătate din țară trebuie să fie aprobată de către Parlament”, a mai spus Ludovic Orban.

De asemenea, premierul a anunțat că terasele nu vor fi deschise.


„În articolul 8 din lege există posibilitatea, în alineatul 1, posibilitatea de a menține închise terasele și le vom menține închise”, a spus Ludovic Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.