Premierul, despre situația de la Nădlac: Așteptarea va exista în continuare dacă...

Premierul, despre situația de la Nădlac: Așteptarea va exista în continuare dacă se menține fluxul uman

0
DISTRIBUIȚI

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică seara că aglomerația de la punctele de trecere a frontierei din vestul țării a fost determinată de un val de veniri în țară și că „așteptarea va exista în continuare” dacă se menține acest flux.

Premierul Ludovic Orban a declarat că numărul mare de persoane care vin în țară este determinat de decizia de păstrare a carantinei instituționalizate doar la cerere.

„Am dispus o serie de măsuri pentru fluidizarea traficului la graniță.


Față de ritmul normal de intrări în țară, de aproximativ 3.000 de persoane, pur și simplu a fost un val de veniri în țară, cel mai probabil determinate de decizia CNSU de a păstra carantina instituțională numai la cerere și instituirea obligativității izolarii la domiciliu a celor care vin din străinătate”, a declarat Orban.

Acesta a spus că au fost luate măsuri, dar că timpii de așteptare vor exista în continuare dacă fluxul se va menține.

„A fost un val, am dispus toate măsurile care se impun, direcționarea fluxurilor de pasageri către toate intrările, creșterea numărului de posturi la care se operează practic datele la intrare în țară, asigurarea măsurilor pentru a se păstra distanța fizică, și așteptarea, care vrei nu vrei, va exista în continuare dacă se menține acest flux uman”, a mai spus Ludovic Orban.

Premierul a precizat că peste 1.200 de persoane au venit în țară ca pietoni, fără să utilizeze mijloacele de transport.

Peste 10.000 de oameni au intrat în ţară, sâmbătă, pe la frontiera cu Ungaria. Dintre aceştia, aproape 8.000 au fost trimişi în izolare de echipele DSP. Aglomeraţia a continuat şi duminică: la Nădlac mii de oameni au așteptat ore întregi să treacă graniţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.