Ovidiu Mihăiță despre muzica locală: „Timișoara, oricât s-ar făli ea cu flori,...

Ovidiu Mihăiță despre muzica locală: „Timișoara, oricât s-ar făli ea cu flori, palmieri sau borduri, nu are momentan un club decent în care să se poată cânta“

0
DISTRIBUIȚI

Anul trecut, melomanii pasionați de viniluri din țara noastră au avut parte de un eveniment deosebit care a marcat apariția primelor două albume editate de „proaspăta“ casă de discuri Smanes Records din Timișoara.

Primele două apariții din seria editată de Smanes, au fost albumul formației Haos și cel numit „Teatrul Auăleu – Miorița“. Planurile inimioșilor melomani care se află în spatele acestei „umbrele“ includ și apariția unor alte viniluri. „Momentan lucrăm la site-ul Smanes și așteptăm să iasă din print discul cu Ada Milea și Vali Răcilă. Vremurile sunt cum nu se poate mai proaste pentru industria live a muzicii. Timișoara, oricât s-ar făli ea cu flori, palmieri, borduri și mai știu eu ce, nu are momentan un club decent în care să se poată cânta. Cu asta am spus tot. Punct“, a spus Ovidiu Mihăiță, binecunoscutul artist din echipa Auăleu, care este principalul „responsabil” pentru această inițiativă.

La începutul lunii mai, teatrul independent „Auăleu“ din Timișoara a împlinit frumoasa vârstă de 15 ani. „Acum când teatrul este temporar mort, nu putem decât să le dorim viață spectatorilor!“, a fost mesajul celor de la Auăleu pentru fanii lor. Drept cadou, aceștia le-au oferit celor interesați spectacolul „Mens sana in corporatist sano”, filmat de Cristian Văduva în 2018, vara, în cadrul Studentfest, noaptea în Parcul Botanic. Și pentru că traversăm vremuri tulburi pentru sectorul cultural, am fost curioși să aflăm cum vede Ovidiu Mihăiță ieșirea din situația actuală.

„Am împlinit 15 ani în plină pandemie înconjurați de frici și incertitudini.


Urâte vremuri pentru omenire și implicit pentru teatru. Pot spune cu certitidine că teatrul a trăit întotdeauna în incertitudine, s-a stins lumina și nu mai e. Am discutat cu aproape toate teatrele independente din țară despre situația de față, despre problemele pe care fiecare le are. Am fost invitat la o discuție informală inițiată de Dacian Cioloș cu privire la dificultățile teatrelor nesubvenționate, discuție la care au luat parte operatori din teatru și cinematografie, iar acum urmează să discutăm cu premierul, ministrul Culturii și ministrul Fondurilor Europene pentru a vedea ce e de făcut cu teatrul «independent» în țara asta”, a spus artistul.

În altă ordine de idei, scurt metrajul „Extrasezon”, în regia lui Ioan Ioachim Stroe, care îi are în distribuție și pe Ovidiu Mihăiță, a fost selectat pentru proiecție la categoria „Foreign Short Fiction“, în cadrul LIFF, festivalului filmului independent din Liban.

„«Extrasezon» e într-o plimbare perpetuuă pe la festivaluri de film începând cu cele din România de vara trecută, apoi prin Egipt, Statle Unite ale Americii …iar acum Liban. Este al șaselea regizat de Ioachim Stroe în care am avut bucuria să joc cu actori de primă mână ai scenei românești, Ana Ularu, Șerban Pavlu, Ioana Iacob, Lucian Iftimie, Diana Spiridon și totodată alături de o echipă relaxată și profi, Claudiu Mitcu la producție, Andrei Butică la cameră, Alexandra Ungureanu scenografie, Mary Stroe, costume etc. Nu pot decât să aștept ultima zi de filmare din această vară pentru următorul film care este momentan în pre-producție. Sunt mai mult decât bucuros că am șansa de a face parte din mica familie a cinematografiei românești, restul e post-producție“, a mai spus Ovidiu Mihăiță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.