Patronul firmei care a făcut dezinsecția în „blocul morții” de pe strada...

Patronul firmei care a făcut dezinsecția în „blocul morții” de pe strada Miorița din Timișoara, trimis în judecată

0
DISTRIBUIȚI

Patronul firmei care a făcut dezinsecția în mai multe locații din Timișoara, în urma cărora o mamă și doi copii au murit, a fost trimis în judecată.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș anunță că au dispus trimiterea în judecată a lui B.I.S., în stare de arest la domiciliu, pentru trafic de produse sau substanțe toxice în formă continuată (trei acte materiale), ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Procurorii susțin că în zilele de 15, 16 și 18 noiembrie 2019, administratorul firmei care făcea dezinsecții, dezinfecții și deratizări a efectuat activități de dezinsecție la trei imobile din municipiul Timișoara, pe str.


Miorița și pe str. Alexandru Vaida – Voievod, ocazie cu care a folosit fără drept insecticidul „Delicia – Gastoxin”, sub formă de tablete, omologat în România de Ministerul Agriculturii ca produs de protecție a plantelor, conținând o substanță foarte toxică, respectiv fosfura de aluminiu (concentrație 56%), fără a deține autorizație de utilizare eliberată de către Autoritatea Națională Fitosanitară.

Gazul toxic emanat de insecticid în contactul cu aerul s-ar fi răspândit prin găurile din pereții blocului existente în zona țevilor de instalație termică și de apă, până în apartamentele din blocul de pe str. Miorița nr. 8 din Timișoara, în locuințe alăturate celor în care s-a folosit produsul toxic, unde ar fi fost inhalat de către locatarii de la apartamentele nr. 193 și nr. 195, ducând la decesul a doi copii și a mamei unuia dintre aceștia.

Totodată, urmare a dezinsecției din 15 noiembrie de pe str.Miorița nr.8 din Timișoara, a fost afectată starea de sănătate a trei copii, ca urmare a expunerii acestora la fosfina. Copiii au fost internați în zilele următoare la spital cu stări de vomă, deshidratare și alte probleme medicale.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.