Poliția Timiș, explicații parțiale despre motivele pentru care a fost dat afară...

Poliția Timiș, explicații parțiale despre motivele pentru care a fost dat afară agentul sindicalist Kovacs

4
DISTRIBUIȚI

Poliția Timiș a venit, luni seara, cu precizări despre darea afară din Poliție a agentului Valer Kovacs, liderul de sindicat al filialei Timiș a Sindicatului Național al Polițiștilor din România DECUS, după ce a vorbit despre planul de amenzi impus în starea de necesitate. Acesta a susținut faptul că a fost ”executat” din ordinul inspectorului șef al IPJ Timiș ca răzbunare. Informațiile oferite opiniei publice sunt parțiale, nefiind explicate care sunt acuzațiile concrete care i-au fost aduse, făcându-se referire doar la un singură acuzație din șase.

”În perioada 2019-2020, faptele sâvărșite de către agentul de poliție, au făcut obiectul verificărilor structurii de control intern, cercetărilor prealabile și după caz a analizelor consiliului de disciplină, fiind aplicate gradual 6 sancțiuni disciplinare în temeiul prevederilor Legii nr. 360 din 2002 privind statutul polițistului cu modificările și completările ulterioare. Precizăm faptul că trei dintre faptele reținute au fost săvârșite pe timpul stării de urgență.


(…) Menționam faptul că, ultima sancțiune dispusă, cea de destituire din poliție, a fost din cauza comportamentului necorespunzător și neglijența în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, constând în aceea că agentul de poliție a executat serviciul de patrulare și s-a prezentat la sediul I.P.J. Timiș, cu ocazia citării acestuia la Consiliul de Disciplină, cu armamentul personal asupra sa”, se arată în comunicatul Poliției Timiș.

Pentru că a venit cu pistolul personal asupra sa,  politistul ”a fost și sancționat contravențional, fiindu-i anulat dreptul de a deține armament conform prevederilor legii 295/2004 privind regimul armelor și munițiilor”.

La acuzațiile lui Kovacs că a fost dat afară din Poliție când era în concediu medical, în comunicatul de presă se susține că a fost” urmată procedura și termenele stabilite de ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 36 din 26 martie 2020 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru adoptarea unor măsuri pe timpul stării de urgenţă instituite prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României”.

În final se precizează faptul că ”anterior aplicării sancțiunii destituirii din politie, a fost consultat Consiliul de Conducere al I.P.J. Timiș, structură formată din personal cu funcții de conducere, iar punctul de vedere univoc exprimat a fost că polițistul a dat dovadă de un comportament nedemn și ireconciliabil cu profesia de politist”.

Citeste mai mult pe: https://www.pressalert.ro/2020/05/mesajul-agentului-sindicalist-kovacs-catre-ministrul-vela-veniti-sa-vedeti-unde-locuiesc-sefii-mei-cae-m-au-dat-afara-toti-au-vile-toti-au-afaceri/

4 COMENTARII

 1. Limbajul de lemn folosit de catre IPJ Timis trebuie interpretat astfel: structura de control intern, consiliul de disciplina, consiliul de conducere al IPJ Timis = slugile lui PETECEL, adica exact acele persoane cu functii de conducere ajunse in astfel de pozitii prin trafic de influenta si abuz in serviciu. Exemple de slugi ale lui Petecel (ajunse in functii de conducere prin trafic de influenta si abuz in serviciu): TĂTARU TRAIAN șef Cabinet; TURNAGIU șef Ordine Publică; Tilca șef Secția 1; Andrei Emil șef Secția 2; POPA ALIN șef Secția 4; PROHAP ROBERT șef Secția 5; DRĂCEA RADU șef Secția 1 Rurală; DRĂGUȚA PETRU șef Poliția Mun. Timișoara; IACOBESCU IONEL adjunctul șefului PMT; GLISICI DANA șefă Criminalistic; mai e si papagalul ala de la Biroul control intern dar nu mai tin minte cum il cheama; Deci acestia reprezinta aceste pompoase structuri de control intern, consilii de disciplina, consilii de conducere. Traficul de influenta este savarsit de către o persoana care are influenta asupra lui Petecel (sau asupra altui sef ) iar abuzul in serviciu de catre Petecel si slugile sale ( presedinti ai comisiilor de concurs) care ofera anticipat subiectele concursului in vederea promovarii.
  Petecel esti o rusine, un om fara caracter, un oltean imputit! Si slugile tale! Si slugile slugilor tale!

 2. Daca punctul de vedere a fost „univoc” din partea a mai multor sefi din cadrul structutii IPJ Timis, pe spetele enumerate, ca ar fi semnalat abuzuri, ca a venit cu armanentul din dotare la comisia de disciplina (cand stim cu totii ca au fost cazuri de politisti care au fost la birt la baute cu armanetul din dotare si au ramas in Politie), inseamna ca e o problema cu acei sefi care sfideaza orice logica si statistica, ca legea poate fi intepretata in fel si chip.

  Cel mai probabil s-a ajuns la o intelegere asupra „punctului de vedere” ceea ce ar fi foarte grav, sunt sefuletii foarte servili, slugarnici fata de big boss … ori big boss-ul a instaurat un fel de dictatura si se crede stapan „pe plantatie”???… asa cum o fac multii altii din toate structurile de la stat…de la unii functionari publici la primari.

  Mi-as dori, si cred ca nu doar eu, ca libertatea de exprimare sa existe, sa fie respectata si in aceste structuri, mai ales ca sunt capusate de diversi impostori care raspund politic, iar dupa cum bine stim in politica/administratie coruptia e la un nivel ridicat.

  Nu stiu ce fel de om este seful IPJ T, dar cred ca ar trebui luat serios la intrebari. Daca se doreste aflarea adevarului, se poate obtine…

 3. De ce nu se autosesizează organele abilitate ale statului că doar acest Petecel apar aproape în toate scandalurile și la chefurile cu Nasleu omul interlopilor și mafiei din Timișoara?????????

  Noi cetățenii nu vrem să avem un astfel de șef de politie pt că nu ne mai simțim în siguranță???????

  Cei de la DGA știu bineînțeles cine este Petecel dar dacă sunt amici doar nu vor face rapoarte cu toate problemele lui?????????

  De ce nu intra SRI dacă cei din DGA nu fac nimic??????

  Domnule Petecel de unde ați avut bani pt casă, vilă și mașini??????

  Declarația de avere nu corespunde cu realitatea dar nimeni nu vrea să vadă și aceste aspecte??????

  Cred că în Timișoara este mai rău ca și în Rusia, deoarece nici primarul Robu Nicolae cât nici șeful politiei sunt deranjați cu criticile și nu accepta parcă ar fi primit posturile unde sunt moștenire de la părinți?????

  Azi în Timișoara este practicat de către uni șefi metoda pumnului în gură????

  Petecel de ce nu te ai ocupat de faptul că nici până azi nu ai găsit faptasul cine a dat foc mașini unui ziarist?????

  Dar la chef cu omul lor al interlopilor ai știut sta să bei și să interacționezi cu toți??????

 4. Deci mi se pare o prostie pt ce a fost dat afară acest polițist și faptul că un fost coleg de al lui care a fost cratița interlopilor în politie a fost dat afară doar atunci când a fost acuzat cu probe de Diicot iar pe acesta care spune și devoaleaza smenurile din politie este dat afară în 5 sec.
  Asta este România Normală sau Timișoara PNL ului care face ce vrea???????
  Domnule Fritz luați atitudine față de acest băiat și ieșiți public pt el…..

  Poate ar trebui acum colegii lui de bună credință să vorbească cu toții și să facă o petiție toți pt aș apără colegul deoarece și ei ar putea să pățească la fel dacă lasă lucrurile așa

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.