Polițiști de frontieră români, în misiune la Hegyeshalom – Nickelsdorf, punctul de...

Polițiști de frontieră români, în misiune la Hegyeshalom – Nickelsdorf, punctul de trecere de la graniţa ungaro-austriacă

0
DISTRIBUIȚI

Doi polițiști de frontieră din România au fost trimiși în misiune la Punctul de Trecere a Frontierei Hegyeshalom – Nickelsdorf, situat la granița ungaro-austriacă, pentru a gestiona fluxul de pasageri români care vin spre țara noastră.

Vă reamintim că autoritățile române și maghiare au stabilit toate traseele și punctele de frontieră care pot fi folosite pentru tranzitarea Ungariei, acestea fiind reunite într-o hartă pe care toți cetățenii care intra în țara vecină o primesc la frontieră.

Poliția de Frontieră din România anunță că pentru a continua măsurile de fluidizare a traficului la graniţa româno-ungară, precum şi în contextul măsurilor adoptate în scopul prevenirii răspândirii COVID-19, de marți, Poliţia de Frontieră Română a trimis doi poliţişti de frontieră în misiune la Punctul de Trecere a Frontierei Hegyeshalom – Nickelsdorf, situat la granița ungaro-austriacă.

Cei doi reprezentanţi ai Poliţiei de Frontieră vor colabora cu autoritățile austriece şi ungare de aplicare a legii din punctul de frontieră, în sensul gestionării fluxului de pasageri care se deplasează spre România.

„Pe timpul misiunii, poliţiştii de frontieră români vor relaţiona cu cetăţenii români aflați la frontiera Austriei cu Ungaria, vor distribui materiale informative şi îi vor îndruma pe aceştia pentru a alege cel mai potrivit itinerariu către punctele de frontieră operaţionale la graniţa comună în funcţie de valorile de trafic înregistrate şi de localitatea de destinaţie.


Pentru a veni în sprijinul persoanelor care doresc să intre în ţară în această perioadă, tranzitând Ungaria, poliţia de frontieră a realizat un flyer pe care se regăsesc informaţii cu privire la intrarea în România şi o hartă cu itinerariile de deplasare pe care le pot folosi spre punctele de frontieră deschise la graniţa româno-ungară”, anunță Poliția de Frontieră într-un comunicat de presă.

Pe parcursul misiunii, cei doi polițiști vor asigura schimbul de date și informații, fiind în legătură permanentă cu Inspectoratele Teritoriale ale Poliției de Frontieră Oradea, Sighet şi Timişoara.

În prezent, la frontiera de vest sunt operaţionale, pentru formalităţi de control pentru traficul de persoane, respectiv automarfare (în funcţie de specificul fiecărui punct), punctele de frontieră: P.T.F. Petea și P.T.F. Urziceni – judeţul Satu Mare, P.T.F. Valea lui Mihai și P.T.F. Borş – judeţul Bihor, P.T.F. Vărșand, P.T.F. Turnu, P.T.F. Nădlac I, P.T.F. Nădlac II – judeţul Arad.

De asemenea, prin celelalte puncte de trecere deschise la graniţa comună se permite doar traficul lucrătorilor transfrontalieri. Este vorba de P.T.F. Salonta și P.T.F. Săcuieni – judeţul Bihor și de P.T.F. Cenad – judeţul Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.