Președintele Iohannis a anunțat relaxările de la 1 iunie: se deschid terasele,...

Președintele Iohannis a anunțat relaxările de la 1 iunie: se deschid terasele, declarațiile pe proprie răspundere nu mai sunt necesare. Reîncep competițiile sportive în aer liber

0
DISTRIBUIȚI

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, măsurile de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie. Printre acestea se numără deschiderea teraselor, a plajelor, dar și deplasările în afara localităților fără declarație pe proprie răspundere.

„Nu putem să vorbim de o reducere semnificativă a epidemiei. În ce privește măsurile de relaxare, avem și cteva vești pozitive. Începând din 1 iunie vor redeveni posibile unele activități care până acum erau restricționate.


Astfel, se redeschid terasele. E clar că e nevoie de unele măsuri foarte speciale și ele vor fi comunicate – mesele vor fi la 2 metri, vor putea să stea maxim patru persoane la o masă și lucrurile vor fi sub control. De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici e nevoie de păstraea distanței de cel puțin doi metri între scaunele de plajă”, a declarat Klaus Iohannis.

El a mai spus că tot de la 1 iunie vor deveni posibile spectacolele în aer liber cu maxim 500 de spectatori, cu distanțare, cu control foarte strict la intrare și respectarea tuturor normelor de igienă.

„În ce privește deplasările în afara localității, acestea vor fi libere, deci nu va mai fi nevoie de declarație când ieșim din localitate”, a adăugat șeful statului.

El le-a dat o veste bună și iubitorilor de competiții sportive. „Se vor putea relua competițiile sportive, doar pentru sporturile care se practică afară, mai puțin sporturile de contact. Competițiile se vor desfășura fără spectatori”, a mai spus Iohannis.

Anunțul a venit în urma unei ședințe cu premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.