Primul donator de plasmă vindecat de COVID 19 s-a prezentat la Centrul...

Primul donator de plasmă vindecat de COVID 19 s-a prezentat la Centrul de Transfuzie din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Timișoara a anunțat că „primul pacient vindecat de COVID 19 s-a prezentat miercuri, 6 mai 2020, să doneze plasma de convalescent”.

Este vorba de Morărescu Cosmin Alexandru, un tânăr donator de sânge consecvent și înainte de pandemie.


Chiar dacă directorul centrului i-a transmis că gestul său este unul eroic, donatorul a spus că „îl consider un gest umanitar, de omenie şi grijă faţă de aproape! Eu aşa îl văd, nu ca şi un eroism. De fapt, ajutăm. Nu am făcut eforturi supraomeneşti ca să putem ajuta şi alţi oameni, care sunt în nevoie şi au nevoie”, a spus primul donator de plasmă din Timișoara.

Acesta a fost tratat la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara şi a fost declarat vindecat la jumătatea lunii aprilie.

„Plasma colectată de la donatorul convalescent va fi administrată unui pacient internat la Spitalul de Boli Infecţioase «Victor Babeş» din Timișoara, după ce va fi testată și declarată sigură pentru transfuzie, pe baza rezultatelor analizelor pe care le vom primi de la Laboratorul Central de Referință din cadrul INHT București”, au transmis reprezentanții Centrului Regional de Transfuzie Sanguină din Timișoara.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.