„Privește orașul” 2020 se desfășoară online. Cum vă puteți înscrie

„Privește orașul” 2020 se desfășoară online. Cum vă puteți înscrie

0
DISTRIBUIȚI

Ordinul Arhitecților din România a lansat un concurs online de fotografie cu tema „Ce mai înseamnă spațiul public acum?”, care e parte a proiectului „Privește orașul 2020”, lansat de arhitecții timișoreni și asociația Timișoara 2021. Proiectul, pus în practică de echipa bienalei timișorene de arhitectură „Beta”, încurajează locuitorii orașului „să se exprime liber în raport cu spațiul public, prin fotografii, povești sau ilustrații” – spune coordonatorul proiectului, Nicoleta Postolache – acest spațiu fiind văzut ca „o sumă de amintiri, trăiri și proiecții, percepții personale și colective, ce împreună creează și definesc imaginea acestuia și a comunității sale.


Dar ce mai înseamnă spațiul public acum, în contextul pandemiei COVID-19? Este întrebarea centrală a campaniei Privește Orașul 2020, la care publicul larg este invitat să răspundă participând la un concurs de fotografie”.

Concursul se desfășoară între 1 și 29 mai, exclusiv online, pe website-ul Privește Orașul, unde pot fi consultate și detaliile despre concurs iar cei interesați pot înscrie o fotografie care să răspundă întrebării concursului și un scurt text descriptiv.

Artistele Sorina Vazelina (ilustrație) și Ana Kun (text) au creat un personaj cu trăsături umane și voce, care este mesagerul campaniei și are rolul de a-i inspira pe toți cei care caută răspuns la această întrebare, invitându-i să descopere locurile mici, lucrurile mărunte sau detaliile. Cele mai votate fotografii vor fi premiate la intervale de șapte zile, cu premii oferite de partenerii locali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.