Produsele tradiționale din cele mai pitorești zone ale județului Hunedoara vor fi...

Produsele tradiționale din cele mai pitorești zone ale județului Hunedoara vor fi promovate online FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Agenția de Dezvoltare Economico-Socială a județului Hunedoara va lansa, în scurt timp, un site oficial care va veni în sprijinul micilor producători hunedoreni, cărora le va oferi posibilitatea de a-și valorifica produsele. Portalul va avea patru secțiuni: produse agricole (legume, fructe, lactate, produse din carne, produse apicole, siropuri, conserve), grădinărit (arbuști, flori, răsaduri), meșteri populari și producători de obiecte de decorațiuni sau îngrijire personală manufacturate. Portalul va face referiri distincte la cele șase zone ale județului – Țara Zarandului, Valea Mureșului, Ținutul Pădurenilor, Ținutul Orăștiei, Țara Hațegului și Valea Jiului – va avea o hartă activă a acestora și filtre de căutare pentru categoria sau subcategoria de produse, care va permite utilizatorilor localizarea micilor întreprinzători autohtoni.

Persoane private, magazine de profil și cei din lanțul HoReCa vor putea beneficia de ofertele promovate pe site și vor putea cumpăra produse autohtone, inclusiv produse tradiționale atestate sau înregistrate ca produs montan.

Până în prezent, în jur de 30 de producători locali s-au înscris în baza de date, lucru care le va permite câștigarea unor noi clienți și dezvoltarea afacerii, ei beneficiind gratuit de spațiu de prezentare și promovare online.


Deocamdată, producătorii și meșteșugarii au la dispoziție atât o pagină de Facebook, Produs în Hunedoara, cât și o secțiune în cadrul aplicației mobile „Discover Hunedoara” care promovează turismul hunedorean, pentru a-și promova produsele.

Surse foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.