Judeţul Timiş se pregăteşte să atragă turişti pentru perioada post-pandemie. Măsurile de...

Judeţul Timiş se pregăteşte să atragă turişti pentru perioada post-pandemie. Măsurile de siguranţă şi promovare anunţate de APDT

2
DISTRIBUIȚI

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) Timiș anunţă o serie de măsuri pentru promovarea judeţului în perioada post-pandemie. Printre acestea se numără sprijinirea operatorilor de turism, informatizarea prin intermediul aplicaţiei Discover Timiş, precum şi repromovarea unor proiecte şi produse destinate familiilor.

ADPT demarează acţiuni post-COVID în condiţiile în care după data de 11 mai multe ţări europene vor începe ridicarea resticţiilor de călătorie. Măsurile de securitate a turiștilor aplicate în cadrul afacerilor de turism vor fi promovate prin intermediul aplicației gratuite Discover Timiș.

„În acest sens, operatorii de turism din regiune au fost invitați să comunice măsurile și deciziile pe care le-au luat în ceea ce privește serviciile pentru siguranța sejurului și experiențelor clienților lor (ex. dezinfectarea locației, reconfigurarea structurii locațiilor de servire, amplasare de dozatoare cu dezinfectant și/sau covorașe cu dezinfectant, echiparea personalului angajat cu echipament coresponzător precum măști, mănuși de protecție, etc) pentru a le prezenta în cadrul materialelor și acțiunilor de promovare turistică realizate de APDT Timiș în perioada următoare.


Ne dorim în acest fel să contribuim la reluarea activităților de turism din Timiș și regiune, așa cum erau înainte de martie 2020 și să sprijinim investitorii din domeniu contribuind la accelerarea reluării activității acestora”, se arată în comunicatul semnat de Delia Barbu, directorul executiv ADPT Timiş.

Operatorii de turism au şi un număr de telefon la care pot apela pentru informaţii suplimentare: 0256.406470. ADPT Timiş se arată de asemenea deschisă la colaborare cu operatorii şi ONG-urile pentru restartarea activităţii de turism.

Turismul de familie nu e nici el neglijat. ADPT anunţând o serie de proiecte care vizează perioada iulie-decembrie. Printre destinaţiile promovate se numără Lacul Surduc şi comuna Margina: „Se vor promova Trasee de drumeție și cicloturism în județul Timiș, se vor identifica structuri de cazare de tip familial în județ și regiune și va fi făcută o reinventariere a campingurilor pentru rulote și a locurilor de campare. În acest context, APDT Timiș readuce în atenție zona Lacului Surduc, unde acest tip de turism este deja promovat de mai mulți ani și unde, încă de anul trecut, Asociația de Turism Timiș, prin intermediul proiectului european Eco Timiș, a pus pe apă un Catamaran cu motor electric, ambarcațiune care – respectând regulile de călătorie în vigoare post-pandemie – va putea fi pus gratuit la dispoziția turiștilor în perioada verii, în condiții și după un program anunțate după 15 iunie 2020”.

Alte proiecte şi produse turistice, precum „Mic dejun la Margina” şi „Banat Brunch” vor fi „reformulate” şi promovate ţinând cont de noua formulă a călătoriilor pentru această vară, cea individuală sau de tip familial. Pentru alte evenimente cu public, precum Zilele Lacului Surduc, decizii vor fi luate după luna iunie, în funcţie de situaţia răspândirii COVID-19.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.