PSD și PNL, război pe tema schimbării denumirii Spitalului Județean Timișoara în...

PSD și PNL, război pe tema schimbării denumirii Spitalului Județean Timișoara în spital regional. Când s-ar putea construi o nouă clădire

1
DISTRIBUIȚI

Război politic între PSD și PNL după ce actuala conducere a Spitalului Județean Timișoara a cerut schimbarea denumirii în spital regional. Liderul PSD, Alfred Simonis, a susținut, astăzi, într-o postare pe Facebook că ” deși aparent pare doar o formală modificare de statut, ascunde o foarte gravă și nefericită manevră, care ne va lăsa fără spital regional.
Că sunt buni la fente și la manevre, asta nu e o noutate, însă pe această temă, pur și simplu sfidează. În februarie 2019 PNL Timiș anunța că va demara o campanie de strângere de semnaturi pentru spitalele regionale, inclusiv pentru Timișoara, asta ca să arate că sănătatea și construcția spitalelor sunt priorități clare pentru PNL. Un an și câteva luni mai târziu, managerul celui mai mare spital din vestul țării, tânărul liberal Raul Pătrașcu, girat de PNL, ticluiește să transforme unitatea pe care o conduce într-un spital regional. Această manevră, gândită în defavoarea totală a pacienților, va pune cu siguranță punct investiției într-un spital regional nou, așa cum merită Timișoara”.

Liberalul Raul Pătrașcu, cel care conduce acum Spitalul Județean Timișoara, susține că nu este niciun pericol și că schimbarea se face pentru a asigura o mai bună finanțare până se va construi noul spital, în următorul exercițiu financiar al UE.

”În această perioadă de criză, politicienii ar trebui să se focuseze pe asigurarea bunăstării românilor și nu de lansarea de acuzații în domenii în care nu se pricep.


Schimbarea denumirii și încadrării a spital jud t în spital regional, ceea ce și este de facto, nu împiedică construirea unui spital regional nou la Tim, ci tocmai replică un model de la Iași, unde, deși se construiește un nou spital, există un HG recent care a schimbat încadrarea din spital județean, în spital regional. Nu că se dorește, dar sunt discuții avansate pentru obținerea de fonduri europene în următoru exercițiu financiar, 2022-2027, pentru că orașul nostru a fost exclus de pe lista inițială. Pentru a clarifica nelămuririle celor care nu se obosesc să fundamenteze o idee, înainte de a ataca politic, deși ne aflăm în situație de criză, încadrarea juridică nu ar fi nici prima din țară, ar atrage finanțare mai mare pentru a putea acorda îngrijiri mai bune pacienților din patru județe care se adresează unității noastre și nici nu exclude construcția unui spital nou”, a declarat, pentru PRESSALERT.ro, Raul Pătrașcu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.