Rectificare bugetară la CJ Timiș: bani pentru echipamente de protecție și tablete...

Rectificare bugetară la CJ Timiș: bani pentru echipamente de protecție și tablete pentru elevi

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș s-a întrunit astăzi în ședință ordinară, în sistem de videoconferință, având pe ordinea de zi discutarea proiectului de hotărâre privind aprobarea bugetului rectificat al județului.

Consilierii au decis ca 200.000 lei din fondul de rezervă al județului să fie alocați Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat pentru achiziții de materiale și echipamente de protecție necesare combaterii epidemiei.

S-au alocat finanțări și școlilor speciale administrate de CJT, pentru asigurarea desfășurării procesului educațional în sistem online, cât și pentru pregătirea acestora în vederea revenirii elevilor în sălile de curs. Centrul școlar pentru educație incluzivă „P.P. Neveanu” va primi 125.000 lei pentru tablete destinate elevilor și 20.000 lei pentru achiziționarea de măști, scannere de temperatură, lămpi ultraviolete și mănuși, iar liceului teoretic special „IRIS” pentru elevii cu deficiențe de vedere i se vor aloca 21.000 lei pentru achiziționarea de tablete pentru elevi.


Și școala „Constantin Păunescu” din Recaș va primi 120.000 lei pentru sistemul de învățare online și 20.000 lei pentru materiale de curățenie, decontaminare și lămpi ultraviolete, centrul școlar pentru educație incluzivă „Alexandru Roșca” din Lugoj va avea la dispoziție 50.000 lei pentru achiziționarea de tablete iar liceul tehnologic special „Gheorghe Atanasiu” beneficiază de 100.000 lei pentru dezinfectanți, laptopuri și tablete necesare învățământului online. Școlii gimnaziale speciale Buziaș i se disponibilizează suma de 50.000 lei pentru achiziționarea de dispozitive pentru desfășurarea lecțiilor online. Banii pentru școli, alocați în urma solicitării acestora, provin din mutarea fondurilor de la alte capitole. S-a suplimentat, de asemenea, și bugetul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului cu suma de 237.000 lei, din care 220.000 lei pentru hrana angajaților care se află în izolare în centre și 17.000 lei pentru închirierea a șapte containere echipate cu cele necesare izolării personalului la locul de muncă. Și căminele pentru persoane vârstnice din Jimbolia și Comloșu Mare vor fi finanțate cu suma de 1.150.000 lei.

Cele trei muzee din subordinea CJT și biblioteca județeană vor primi 55.000 lei pentru achiziționarea de materiale de protecție și dezinfecție, ele urmând să fie redeschise pentru public din data de 15 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.