Robu amenință specialiștii de la direcția pentru cultură: ”O să le facem...

Robu amenință specialiștii de la direcția pentru cultură: ”O să le facem noi plângere penală pentru suferința pe care o cauzează”

1
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu continuă războiul pe tema trotuarelor ”puzzle” din centrul Timișoarei și a lansat un atac dur la adresa arhitecților și a specialiștilor de la Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, care au depus o plângere penală pentru că muncipalitatea nu a respectat ordinul de încetare a lucrărilor.

Întrebat de consilierul independent Adrian Orza care este situația legalității lucrărilor de la troutare, edilul a anunțat că proiectul ”se face. Noi am fost supuși la un boicot continuu începând cu centrul istoric. Există autorizațiile pentru lucrări de reparații” și i-a caracterizat pe arhitecți ca fiind ”acei frustrați care știu ce-i mână în luptă”.

Robu s-a lăudat că în cazul fotografiilor cu trotuarele ”puzzle” sunt ”peste vreo 4000 de like-uri apărute în 24, iar la trecerile de pietoni claviatură -6000 de like-uri fără niciun leu”. Primarul s-a arătat nemulțumit de faptul că ”să ai plângere pentru Take Ionescu, pentru Punctele Cardinale, pentru toate amenajările de pe strada Michelangelo, strada Brătianu, 20 Decembrie, Regele Ferdinand, toate lucrările de reparații care au ajutat enorm traficul când le-am finalizat, să te trezești că ai plângere penală? Ăștia sunt oameni? În ochii mei sunt decăzuți de nu mai merită să-mi fie parteneri de dialog (…) Mereu se duc pe șantiere, amenință pe cei care lucrează acolo.


Oamenii își văd de treabă că știu că tot ce se întâmplă este legal și de interes public. Pentru că noi servim cu adevărat orașul, interesul public al timișorenilor, al orașului. Alții au alte comandamente”.

Primarul s-a arătat revoltat de demersul celor de la Direcția pentru Cultură Timiș de a face plângere penală și a trecut la contraatac. ”Atât îi duce mintea pe unii. Ei asta și-ar dori – readucerea la forma inițială – să arate ce puternici sunt. Sunt puternici în nimitnicia lor. Nu-i ia nimeni în seamă pentru că fac abuzuri. O să le facem noi plângere penală pentru suferința pe care o cauzează, de ani de zile, multor cetățeni ai Timișoarei de pe acele străzi cu piatră cubică, unde nu e nimic istoric. Nu e nimic, sunt case de 70 de ani, case obișnuite, case ca la Săcălaz, ca unde vreți și unde nu suntem lăsați să modernizăm străzile și să folosim acea piatră pentru centrul istoric că nu se mai găsește”, a susținut Ronu. Primarul a concluzionat, referindu-se la cei de la DJC Timiș, că ”acești oameni cred nu sunt nici competenți, dar, în mod sigur, sunt de o răutate dusă dincolo de orice limite”.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.