Primarul Robu şi-a însuşit obiectivul de campanie al colegului Ben-Oni Ardelean. Edilul-șef...

Primarul Robu şi-a însuşit obiectivul de campanie al colegului Ben-Oni Ardelean. Edilul-șef se laudă cu ideea Muzeului Revoluţiei în fosta clădire a Comenduirii Garnizoanei

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a vorbit azi despre mai multe obiective şi construcţii din oraş care ar fi avut o soartă mult mai bună ca proprietăţi ale Primăriei Timişoara. Pe lângă Stadionul „CFR” sau Castelul Huniade, care au ajuns în stare avansată de degradare, edilul s-a referit şi la fosta clădire a Comenduirii Garnizoanei. Robu s-a exprimat în aşa fel încât se înţelege că ideea de a face un muzeu dedicat Revoluţiei din 1989 în vechiul stabiliment militar îi aparţine.

Nicolae Robu şi-a însuşit astfel şi un obiectiv nefinalizat, mai exact cel invocat de colegul de partid Ben Oni Ardelean, care a promis în campania pentru parlamentare din anul 2012 realizarea unui muzeu dedicat evenimentelor din decembrie 1989. Ajuns senator, apoi deputat PNL, în ultima legislatură, acesta a militat în continuare inclusiv pentru realizarea acestui obiectiv în vechea clădire a Comenduirii Garnizoanei, aflată în Piaţa Libertăţii.

…la fel şi cu clădirea care a găzduit Comeduirea Garnizoanei, unde acum e în curs de materializare ideea pe care am lansat-o cu mulţi ani în urmă, de realizare acolo a Muzeului Revoluţiei. Ţineţi minte? Când eu am spus că aceste clădiri, care sunt nefolosite de Armată, ar trebui să ne revină municipalităţii pentru a le reabilita, a le da o faţă care să facă cinste oraşului şi de a le da o nouă funcţionalitate pentru a fi folosite în interes public.


Şi pentru acea clădire am făcut de atunci, cu ani în urmă, vorbire despre Muzeul Revoluţiei. A şi venit o echipă de la Ministerul Culturii, să vadă ce propun pentru Muzeul Revoluţiei. A fost încântată de acea clădire, însă nefiind la putere Partidul Naţional Liberal, în loc să vină Municipalităţii acea clădire sau să meargă la Ministerul Culturii, era şi asta o variantă pe care am propus-o atunci, ea a fost dată Consiliului Judeţean, nu a făcut nimic timp de un an, după un an a revenit la Ministerul Apărării, au mai trecut vreo trei-patru ani şi abia acum se întâmplă, cu paşi timizi, ceea ce se putea întâmpla cu mulţi ani în urmă. Astfel încât a 30-a aniversare a eliberării noastre de sub comunism să găsească Muzeul Revoluţiei gata realizat acolo. Nu a fost să fie datorită abordării unora”, a subliniat Robu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.