Sărbătoare în familia trupei timișorene JazzyBIT: La mulți ani, Teodor Pop!

Sărbătoare în familia trupei timișorene JazzyBIT: La mulți ani, Teodor Pop!

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Anca Coleașă

Ziua Europei are o semnificație aparte în familia trupei timișorene JazzyBIT, având în vedere faptul că astăzi pianistul Teodor Pop împlineşte 36 de ani, ocazie cu care și colectivul Pressalert.ro îi urează un sincer „La Mulţi Ani!”

Component al trupelor timișorene JazzyBIT și Quo Vadis, artistul s-a îndrăgostit de pian la vârsta fragedă de 4 ani și a studiat muzica clasică până la 14 ani, când a urmat cursurile de jazz din cadrul Școlii Populare de Arte Francisc Hubic din Oradea. Cu 18 ani în urmă, Teodor a ajuns la Timișoara la facultate, unde a continuat să cânte jazz și blues în mai multe proiecte muzicale.

„Studenția m-a adus în Timișoara, direct la Universitatea Politehnica unde am studiat Ingineria Calculatoarelor. Profesia mea de bază este cea de inginer, am absolvit licelul Emanuil Gojdu din Oradea, la secția Informatică – intensiv. Muzica clasică am studiat-o cu domana Maria Jakobi, timp de 8 ani, și după acea am fost elev al Școlii Populare de Artă Francisc Hubic, secția pian – jazz, tot în Oradea, având-ul ca profesor pe domnul Ari Nagy Sandor.


În Oradea am avut plăcerea și norocul să activez cu muzicieni foarte buni (Marius Pop – M Theory, Smiley sau Vladimir Săteanu – Sarmalele Reci, Phoenix), dar prin mutarea mea în Timișoara, colaborarea cu ei s-a cam rupt. Profesorul meu de pian-jazz din Oradea, domnul Ari Nagy Sandor, mi-a povestit de Quo Vadis chiar înainte să mă mut în Timișoara, mai ales că Joe Gaspar era nepotul lui. I-am și văzut pe ei într-un concert la Gong, dar nu am avut curaj sa merg sa vorbesc cu ei. Tot la Gong am avut primul meu concert solo în Timișoara, cu ajutorul lui Emil Kindlein, și tot acolo m-am întâlnit cu viitori mei colegi din Blue Station, dar îmi aduc aminte cu mare drag de un super jam session cu Sașa Bota. Pe atunci mergeam des la Gong, dar și la Jazz Club Pod 16. Erau multe locuri unde se cânta live în Timișoara, și era clar o lume muzicală mult mai vastă decât în Oradea. Îmi aduc aminte și de un concert cu Blue Station la Festivalul Berii, unde am împărțit scena și backstage-ul cu Cargo, Iris, Desperado sau Nicola, formații pe care eu le urmăream din public în Oradea, copiil find“, ne-a declarat artistul, în cadrul unui interviu pe care îl puteți citi aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.