Scena românească de rock are parte de un videoclip… beton, la piesa...

Scena românească de rock are parte de un videoclip… beton, la piesa „Aluminium” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Membrii formației B-ton au lansat ieri seară un videoclip realizat înainte de izbucnirea pandemiei mondiale pentru piesa Aluminium, prin intermediul căruia cei patru componenți ai trupei arădene reușesc să-și facă un comeback cât se poate de izbutit în scena autohtonă.

Apreciată ca fiind una dintre cele mai interesante formaţii live de la noi din ţară, B-TON a luat naștere cu 20 de ani în urmă la Arad, prin reinventarea muzicii fostei trupe Slammer, inspirându-se din muzica pe care membrii au ascultat-o acasă din copilărie, din acordurile multor trupe recunoscute pe plan mondial. La începutul anului 2005 se finalizează albumul de debut „Văduva albă”, care apare la Rebel Music în cursul lunii aprilie.


Înregistrările au avut loc la studioul VDV Music, cu Adrian Despot la butoane (care semnează şi producţia muzicală). Muzica B-ton merge pe mai multe coordonate, având la bază energia şi interpretarea punk rock, condimentată frecvent cu elemente de metal. Mesajul socio-cultural pledează pentru toleranţă şi se adresează tuturor categoriilor de vârstă. Fluiditatea caracterizează şi componenţa trupei, care de la cea originală de trio, a trecut prin multe schimbări. Constanța grupului este frontmanul Fly.

Alături de el, în B-ton se mai află Gălbenuș (chitară), Gim (bass) și D. (tobe). Recent, B-ton a lansat și un clip cu filmări home/made (sau „pandemic mode“) la piesa 4 și 20, care a marcat dealtfel și lansarea paginii oficiale de pe Youtube a formației și pregătește un nou material discografic. „Anul 2020, pentru noi promitea destul de multe evenimente și festivaluri. Nu a fost să fie, dar cu siguranță se vor întâmpla lucruri frumoase după ce trece acest bau-bau numit <corona>, ne-a declarat solistul trupei B-ton, în cadrul unui interviu pe care puteți să-l citiți aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.