Şeful DNA: Fără a avea protocoale, în această perioadă am primit informaţii...

Şeful DNA: Fără a avea protocoale, în această perioadă am primit informaţii şi de la servicii

1
DISTRIBUIȚI

Procurorul-șef al DNA, Crin Nicu Bologa, a spus că şi în această perioadă procurorii au primit informaţii de la SRI. Potrivit conducerii Direcţiei, furnizarea de informaţii a fost efectuată fără „a încălca decizii ale CCR şi fără a avea protocoale”.

„În toată existenţa DNA şi cred că nu numai în DNA, s-a căutat o colaborare onestă şi loială cu celelalte instituţii ale statului.


Pot confirma că fără a încălca decizii ale CCR, fără a avea protocoale şi doar în baza prevederilor legale, am primit informaţii şi de la alte instituţii ale statului, cele implicate în culegerea şi strângerea de informaţii”, a spus şeful DNA, Crin Nicu Bologa, într-o conferinţă online cu jurnaliştii.

Întrebat dacă au fost şi deschise dosare în baza informaţiilor de la serviciile de informaţii, conducerea DNA a spus că, în general, informaţiile furnizate ajută anchetele, însă nu a dat mai multe detalii.

„De multe ori, sigur că informaţiile furnizate – în general vorbesc acum – au ajutat la instrumentarea unor cauze penale pentru instituţiile de parchet. (…) Dacă procurorul de caz apreciază că informaţiile sunt suficiente pentru a întocmi un dosar penal, atunci face acest lucru. Întotdeauna, procurorul verifică dacă să meargă sau nu mai departe”, a mai explicat Bologa.

1 COMENTARIU

  1. Dar eu mă întreb după câte note ați primit în legătură cu primăria, mafia imobiliară din primărie și semnătura onestă în cunoștință de cauză pusă de primar nu ați făcut nimic??????????
    Oare de ce doar cetățeni trebuie să facă presiune ca după să luați atitudine??????
    După ce ziariștii vă dezvăluie furturile de terenuri din patrimoniul statului chiar nu vă interesează????
    Dorim să vedem că legea funcționează și pt primarul Robu Nicolae, așteptăm????

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.