Șeful Poliției de Frontieră și-a dat demisia după haosul de la frontiera...

Șeful Poliției de Frontieră și-a dat demisia după haosul de la frontiera de vest

0
DISTRIBUIȚI

Ioan Buda și-a dat demisia joi de la conducerea Poliției de Frontieră, „din motive personale”, după ce zilele trecute punctele de trecere a frontierei de la granița de vest, în special Vama Nădlac, au fost sufocate în multe momente de afluxul mare de călători.

Potrivit Poliției de Frontieră, chestorul general de poliție Ioan Buda și-a înaintat demisia joi din funcția de inspector general al Poliției de Frontieră Române, din motive personale.

„La final de mandat, chestorul general de poliție Ioan BUDA transmite polițiștilor de frontieră întreaga sa apreciere pentru efortul depus și pentru profesionalismul de care au dat dovadă constant.


De asemenea, chestorul general de poliție Ioan Buda mulțumește pentru implicare și pentru sprijin tuturor colaboratorilor instituționali, celor din rândul societății civile, dar și organizațiilor profesionale și sindicale ale polițiștilor”, transmite sursa citată.

Demisia a fost inaintată ministrului de Interne Marcel Vela.

Vă reamintim că Ioan Buda a fost șeful Poliției Române, însă a fost demis în urma scandalului de la Caracal, dar acesta s-a întors pe funcţia sa anterioară, de şef al Poliţiei de Frontieră.

Atribuţiile funcţiei de inspector general vor fi preluate de chestorul principal de poliţie Liviu Bute, adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a anunţat joi MAI, într-un comunicat de presă.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.