Sondaj AJF Timiş: Cele mai multe echipe din „D” au votat pentru...

Sondaj AJF Timiş: Cele mai multe echipe din „D” au votat pentru scenariul ales şi la Liga 2. Doar o hotărâre e certă

0
DISTRIBUIȚI
Avântul Periam – liderul campionatului la momentul stopării competiţiei

Echipelor de sub tutela AJF Timiş li s-a cerut să aleagă printr-un formular online varianta dorită de a finaliza actualul sezon afectat de pandemia cu SARS-CoV-2. Grupările din eşalonul de top al judeţului au mers in bună măsură pe soluţia decisă la nivel naţional pentru Liga 2 – adică play-off doar pentru primele şase formaţii.

In sondajul AJF, zece echipe au ales opţiunea prin care doar primele şase clasate ar continua campionatul, cu punctele injumătăţite.


Totuşi, oricare ar fi dorinţa cluburilor deocamdată o singură hotărâre a fost luată de forul judeţean. Mai precis faptul că nicio echipă nu va retrograda, nici din Liga a IV-a şi nici din Liga a V-a.

La nivelul „D”-ului doar patru grupări au ales opţiunea play-off şi play out pentru toată lumea, un singur vot a fost pentru barajul intre primele două clasate (Periam şi Şag) şi ingheţarea sezonului pentru restul, respectiv trei formaţii au cerut incheierea definitivă a campionatului cu clasamentul actual.

Indiferent de opţiunea echipelor insă AJF Timiş aşteaptă hotărârea autorităţilor, in condiţiile in care până la finele lui iulie forul trebuie să transmită la FRF numele campioanei, e greu de crezut că se pot disputa multe meciuri in această vară.

„Hotararea privind desfasurarea unui play-off (6-8 echipe) la toate nivelurile competitionale, disputarea unui joc de baraj tur/retur intre primele doua echipe din Liga a IV-a sau inghetarea clasamentului actual va fi luata de AJF Timis in functie de posibilitatea de reluare a jocurilor si de deciziile autoritatilor statului”, se arată in comunicatul AJF.

In ceea ce priveşte eşaloanele judeţene inferioare. In Liga a V-a pentru sistemul play-off/play out s-au pronunţat 21 de voturi, trei voturi sunt pentru varianta de a anula sezonul, in timp ce 24 de voturi, cele mai multe, au fost pentru ingheţarea clasamentului actual.

In ultimul eşalon tot ingheţarea clasamentului actual a fost cea mai populară alegere (26 voturi).

Cluburile au avut timp o săptămână, până luni, 25 mai, să completeze şi să trimită chestionarele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.