Spectacole „clasice”, transmise online de teatrele din vestul țării

Spectacole „clasice”, transmise online de teatrele din vestul țării

0
DISTRIBUIȚI

Teatrul clasic „Ioan Slavici” din Arad va difuza miercuri, 13 mai, de la ora 19.00, pe pagina sa de Facebook, spectacolul „Falsele confidențe” de Pierre de Marivaux, în regia lui Alexandru Colpacci, un spectacol care a avut premiera în vara anului 2008 și a fost inclus în programul Festivalului de Teatru Clasic din toamna anului respectiv.

Și teatrul german din Timișoara a ales să difuzeze pe pagina de Facebook două spectacole puse în scenă cu mai mulți ani în urmă, care s-au bucurat de un mare succes de public.

Primul spectacol, „Fetița din bolul peștelui auriu”, după un text de Morris Panych și pus în scenă de regizorul Radu Afrim, va putea fi văzut joi, 14 mai, între orele 18.00 și 22.00.


Pentru interpretarea rolului principal din piesă, cel al fetiței Iris, actrița Török Silvia a primit în anul 2013 premiul UNITER pentru debut iar Török Olga Diana a fost nominalizată pentru cel mai bun rol secundar.

În data de 20 mai, în același interval orar, va fi difuzat spectacolul „Nepal” după un text de Urs Widmar, adaptat de Franz Kattesch și Constantin Keidel special pentru teatrul timișorean, căci  conform dorinței autorului, „piesa este adaptabilă și trebuie scrisă pentru fiecare oraș”. Textul spectacolului, care a avut premiera în anul 2014, a luat în considerare în special aluziile la nume și evenimente locale.

Ambele spectacole sunt subtitrate în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.