Spitalele din Timiș, soft care permite identificare rapidă a 17 patologii, inclusiv...

Spitalele din Timiș, soft care permite identificare rapidă a 17 patologii, inclusiv COVID 19

0
DISTRIBUIȚI

medic radiolog

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, în cadrul programului său OcroTim, a anunțat, ieri, că spitalele din județ pot beneficia de un soft pentru identificarea a 17 patologii ale aparatului respirator, inclusiv în cazul pacienților cu Covid-19. Asta datorită unui parteneriat cu compania XVision.

Aceasta a dezvoltat un soft care folosește inteligența artificială și, conform parteneriatului cu consiliul județean, aplicația va fi pusă gratuit la dispoziția spitalelor din Timiș timp de șase luni, asigurându-se și suport tehnic. Aplicația dezvoltată de XVision permite o analiză mai rapidă și ușoară a radiografiilor, medicii putând să interpreteze până la 200 de radiografii pulmonare pe zi.


Soft-ul le analizează și poate identifica rapid anomaliile, reprezentând practic o a doua opinie instantanee.

„Perioada prin care trecem ne-a arătat tuturor cât de important e să investim constant în spitale, în echipamente, în condiții mai bune pentru pacienți, în susținerea medicilor. Nu acționăm la întâmplare! Ca de fiecare dată, ne-am consultat cu cei direct implicați, cu medicii. Am avut un dialog aplicat și cu directorii spitalelor care vor folosi această aplicație în procedurile zilnice de testare”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.