Streinu Cercel: Vrem să relansăm economia, lăsăm distracția deoparte. Ce spune despre...

Streinu Cercel: Vrem să relansăm economia, lăsăm distracția deoparte. Ce spune despre valul doi al epidemiei de COVID 19

1
DISTRIBUIȚI

Managerul Institutului Național „Matei Balș”, Adrian Streinu Cercel, a declarat, aseară, că dacă în România se dorește relansarea economiei, atunci oamenii trebuie să lase deoparte distracția, pentru a nu risca să avem un val doi foarte curând.

Adrian Streinu Cercel a fost întrebat, joi seara, la Digi24, cum va arăta România la ieșirea din starea de urgență și trebuie să facă populația.

„Vrem să relansăm economia, lăsăm distracția deoparte. Asta înseamnă că ne ducem la serviciu, ne întoarcem de la serviciu și stăm în casă cum am stat și până acum.


Asta e o variantă. Vrem să dăm mai multe libertăți? Orice libertate ai dat-o, ai dus un risc în plus de transmitere a virusului în populație. Ca atare cei care vor decide vor trebui să fie foarte atenți la aceste elemente. Dacă noi avem o rată de mortalitate mică (…) nu trebuie să o ducem mai departe”, a spus managerul Institutului Național „Matei Balș”.

Adrian Streinu Cercel a spus că oricum ar fi, un vârf doi al epidemiei va exista, dar depinde de cetățeni pentru ca acesta să vină cât mai târziu.

„Dacă vrem să amânăm un vârf doi, pentru că el va veni oricum (…) trebuie să fim suficient de inteligenți și ei aplecați asupra problemei să menținem măsurile de distanțare socială: ne ducem și ne spălăm pe mâini, ne spălăm pe față când ajungem acasă, facem toate aceste lucruri ca lumea, purtăm masca acoperind și nasul și gura. Când mă uit la televizor mă apucă groaza pentru că văd cum poartă măștile pe sub nas și așa nu folosesc la nimic, doar de design, sau ca să își facă poză pe Facebook. Dar din punct de vedere epidemiologic nu au nicio valoare. Mai mult decât atât, masca are o bandă metalică, ea trebuie pusă deasupra nasului și apăsată așa încât să ia controlul feței. Nu facem așa, masca își pierde valoarea de a proteja persoana respectivă și persoana respectivă poate să ia virus”, a mai spus Cercel.

1 COMENTARIU

  1. daca s-ar fi vrut relansarea economiei, se mergea pe principiul „cine vrea, sta acasa. cine vrea sa-si vada de lucru, sa-si vada de lucru”. dar este convenabil sa terorizezi un popor intreg, asa ca de ce nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.