Teatrele din vestul țării continuă spectacolele online. Ce puteți vedea începând de...

Teatrele din vestul țării continuă spectacolele online. Ce puteți vedea începând de azi

0
DISTRIBUIȚI

În această seară, de la ora 19.00, pe pagina de Facebook a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad, va putea fi urmărit fascinantul spectacol filmat „Amoc”, după o nuvelă de Stefan Zweig, în regia lui Alexander Hausvater, care s-a bucurat de un mare succes de public. Este povestea unor pasageri de pe vasul Oceania, care s-a bucurat de aprecieri nu numai la Arad, ci și la București.

După ce spectacolele difuzate online de teatrul maghiar timișorean „Csiky Gergely” în luna aprilie au avut peste 15.000 de vizualizări, acesta va oferi și în luna mai spectacole gratuite pe pagina sa de Facebook, două coproducții internaționale fiind programate în ultima săptămână a lunii, când ar fi trebuit să aibă loc festivalul TESZT. Spectacolele se doresc a fi o punte spre momentul în care spectatorii vor putea umple din nou sălile teatrului, pentru a fi față în față cu actorii.

Primul spectacol, „Prah”, din stagiunea 2010/2011, va fi difuzat în data de 7 mai, de la ora 19,00, în memoria actorului Dukász Péter, care a încetat din viață în 9 mai 2015.


În  data de 12 mai, de la aceeași oră, va fi transmis spectacolul „Shakespeare, Sonnet 66”, pus în scenă în stagiunea 2016/2017 de regizorul Kokan Mladenović iar în 19 mai, „Detalii naive total lipsite de profunzime din viața și moartea unor spectatori”, scris și regizat de Radu Afrim pentru stagiunea 2015/2016.

În perioada 24-31 mai, spectatorii pot obține linkul privat pentru coproducția „Manipulări”, în regia lui Bojan Jablanovec, care a avut premiera timișoreană la festivalul TESZT 2015. Spectacolul, restricționat pentru cei care nu au împlinit 18 ani, este o coproducție Via Negativa – teatrul maghiar timișorean – TESZT – Asociația MASZK-THEALTER – teatrul Kosztolányi Dezsö – DESIRÉ – Infant. În 26 mai, de la ora 19,00, va fi difuzat online spectacolul „Exit”, o coproducție realizată de teatrul „Csiky Gergely”, teatrul clasic „Ioan Slavici” din Arad și Teatrul Național din Sombor. Piesa pusă în scenă de Schilling Árpád în stagiunea 2016/2017, povestea unor imigranți blocați într-o clădire părăsită sub amenințarea unei epidemii, care oglindește într-un fel izolarea la care este obligată într-un fel mai toată lumea în această perioadă, a fost unul din  spectacolele de succes ale teatrului timișorean. Înregistrările au subtitrare în limba română și vor rămâne online timp de 48 de ore pe paginile de facebook în română și maghiară.

Tot în cursul acestei luni vor fi difuzate înregistrări ale actorilor care citesc nuvele scurte de Örkény István, sub genericul #stauunminut, iar în fiecare sfârșit de săptămână sunt încărcate înregistrări audio cu povești pentru copii, culese din folclorul maghiar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.