Timișoara, din nou pe lista neagră a poluării. Nicolae Robu, convocat la...

Timișoara, din nou pe lista neagră a poluării. Nicolae Robu, convocat la Ministerul Mediului, după ce UE a demarat procedura de infringement

3
DISTRIBUIȚI

Ministerul Mediului a anunțat, joi, că va avea discuții cu primarii din București, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara, după ce Comisia Europeană a demarat procedura de infringement împotriva României pentru depășirile concentrațiilor de dioxid de azot din cele cinci orașe.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului, Comisia Europeană a solicitat României să transmită măsurile pe care autoritățile din cele cinci orașe le vor lua.

„Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a luat act de decizia Comisiei Europene, de a demara procedura de infringement împotriva țării noastre, pentru depășirile constante ale concentrațiilor de dioxid de azot (NO2) în aglomerările urbane București, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.


Executivul European solicită țării noastre să transmită măsurile pe care autoritățile locale care administrează cele cinci aglomerări le vor lua pentru a limita emisiile de NO2 și, totodată, calendarul asumat de primării, în acest sens”, se arată în comunicat.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, va transmite joi primarilor din cele cinci orașe invitații pentru întâlniri în care aceștia să prezinte planul de măsuri.

„Comisia așteaptă de la noi măsuri concrete și termene clare. Îmi doresc ca, în cursul zilei de luni, să am discuții cu toți cei cinci primari pentru că vreau să aflu direct de la aceștia care sunt măsurile pe care intenționează să le adopte. Le punem la dispoziție întreaga noastră expertiză și capacitate tehnică, pentru a ne asigura că planurile pe care le vor propune sunt îndeajuns de eficiente, astfel încât să satisfacă exigențele Comisiei. În tot acest proces, noi vom fi avocatul autorităților locale în relația cu Bruxelles-ul, pentru că ne dorim ca această procedură de infringement demarată să nu înainteze. Însă, pentru asta, este nevoie să îi convingem pe partenerii noștri europeni că măsurile pe care primăriile le vor propune sunt suficiente și, cel mai important, sunt și puse cu adevărat în practică”, a declarat ministrul Costel Alexe.

3 COMENTARII

  1. Primăria și primarul „drujbă” cresc poluarea pentru că taie copaci, au betonat spații verzi (ex. dintre șosea și trotuar), zone verzi le-au schimbat în construcții (25 ha Horticultura), aprobă construcții unde pe toată suprafața nu crește nici un fir de iarbă(fără spații verzi și cu curtea integral betonată). Pentru ei nu contează poluarea, sănătatea și viața Timișorenilor ci doar afacerile și banii lor. Vina este a lor dar amenzile le vom plăti noi toți, cei îmbolnăviți de ei. Celelalte instituții ale statului nu-și fac datoria să-i tragă la răspundere (Mediul, procurorii etc)

  2. Hai sa fim onesti si cei de la Mediu papa caca (care culmea culmilor, blocheza eforturile de modernizare ale infrastructurii Timisoarei de ani, ipocrizia secolului!!!), ca urmare infrastructura e praf si stagneaza in orasele mentionate, nu au centuri de ocolire, descarcari la sosele, sunt strabatute de camioane, infrastructura care e in subordinea CNAIR!, adica a lor, a statului care culmea tot el arata curveste cu degetul. Ca ele, ca municipalitati, fac eforturi sustinute sa minimalizeze cat pot de mult sa reduca emisiile, Timisoara si Iasiul cumpara ambele 44 autobuze electrice, Timisoara pe deasupra isi mai ia si tramvaie de generatie noua pe acumulatoare electrice cu 0 emisii, Brasovul 12 autobuze, campanii de inpaduriri si plantari pomi, reciclare selectiva, autorizare cladiri sustenabile energetic si pritenoase cu mediul. Nu stiu ce rahat ar putea face mai mult de atat

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.