Parcurile şi florăriile ar putea fi la dispoziţia timişorenilor după ieşirea din...

Parcurile şi florăriile ar putea fi la dispoziţia timişorenilor după ieşirea din starea de urgenţă. Nicolae Robu are idei despre cum ar putea fi deschise inclusiv terasele

2
DISTRIBUIȚI

Primarul Timişoarei a anunţat azi intenţia autorităţilor locale de a propune Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă ca parcurile şi florăriile să se deschidă după expirarea stării de urgenţă. Nicolae Robu vede de asemenea şi o soluţie prin care terasele din oraş ar putea funcţiona chiar şi în contextul pandemiei cu noul coronavirus.

Edilul spune că timişorenii ar putea profita după data de 15 mai de parcurile Timişoarei şi malurile canalului Bega pentru a se recrea. „Intenţionăm să deschidem parcurile chiar, având în vedere că s-a ajuns la 86 de îmbolnăviţi confirmaţi în momentul de faţă, dintre care nu chiar toţi trăiesc efectiv în judeţul Timiş… Ne putem permite să deschidem parcurile şi florăriile, asta este permis, putem să hotărâm şi voi supune un proiect de hotărâre la vot în Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă în acest sens.


Timişoara are parcuri, are malurile Begăi, de îndată ce vom ieşi din starea de urgenţă, ştim că vor fi permise plimbările cu bicicleta şi alergarea. Şi acum în apropierea domiciliului, dar nu va mai fi aşa dură, sperăm, restricţionarea în această privinţă, şi atunci vă îndemn stimaţi timişoreni să folosiţi tot ce are oraşul nostru pentru a vă bucura de aceste lucruri şi evident pentru a vă consolida sănătatea. Sportul are rol de întreţinerea şi consolidare a sănătăţii”, a spus Nicolae Robu în videoconferinţa de azi.

Deşi deschiderea teraselor diferitelor locale e considerată cel puţin problematică, în situaţia actuală, Nicolae Robu a precizat că s-a gândit totuşi la soluţii, deşi decizia nu poate fi luată pe plan local. „…e o părere pur personală, nu contează părerea mea, ci decizia la nivel naţional, eu nu mă eschivez… eu cred că ar putea fi deschise, dar nu aşa ca până acum, ci cu măsurile de rigoare pentru a ne proteja între noi şi pe fiecare comerciant. Nu detalizez acum, dar am în minte o mulţime de măsuri care pot fi luate, ca riscurile să fie foarte mici, riscurile de contaminare. Obligatoriu mesele trebuie să fie mai distanţate. La o masă să nu poată sta decât până în trei, probabil va fi limita până la trei sau cei care vin din aceeaşi familie sau echipă de socializare. Dar cu păstrarea distanţelor şi apoi cu un anumit regim de funcţionare a teraselor şi în privinţa emiterii comenzii, primirii a ce s-a comandat şi a plăţii…”, a adăugat Robu. Acesta propune chiar să nu-i taxeze pe comercianţi pentru ocuparea spaţiului public şi a le permite inclusiv extinderea.

2 COMENTARII

  1. Are idei cretinu, ca ii vin multe din cauza neuronului turbat care i se invarte in cap de unul singur. Vrea balci nesfarsit pe strazile orasului, cred ca era sa se sinucida in astea doua luni ca i s-a parut ca s-a intors in timp inapoi in mizerabila lui copilarie din Bocsig cand mumuca nu il lasa la caminul cultural sa se dea in stamba. Nu ii place linistea, curatenua, civilizatia. Vrea tiganie intinsa peste tot. F-i Bocsigu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.