Timișoreanul Nedici Dragoslav a câștigat premiul pentru fotografia anului acordat de asociația...

Timișoreanul Nedici Dragoslav a câștigat premiul pentru fotografia anului acordat de asociația jurnaliștilor de jazz din America

0
DISTRIBUIȚI
Fotografia realizată de Nedici Dragsolav a câștigat premiul american

Fotograful timișorean Nedici Dragoslav a câștigat premiul „Photo of the year“, acordat de Asociația Jurnaliștilor de Jazz din S.U.A. pentru fotografia realizată artistei americane Jazzmeia Horn în cadrul festivalului internațional de jazz de la Belgrad, eveniment desfășurat în luna octombrie a anului trecut, în Serbia. Printre cei care au mai câștigat premii la ediția din acest an a JJA Jazz Awards (The Jazz Journalists Association) se numără Carla Bley (Lifetime Achievment), Terry Lyne Carrington (artistul anului), Kris Davis (compozitorul anului), Branford Marsalis Quartet – The secret between the shadow and the soul (discul anului), ECM (casa de discuri a anului), Kurt Elling (solistul anului), Cecile Mclorin Salvant (solista anului), Cristian Scott Atunde Adjuah (trompetistul anului), Bill Frisell (chitaristul anului) sau Herbie Hancock (Keyboardist of the Year).

Artistul născut în 17 martie 1971 în Timișoara are parte de recunoaștere internațională, fotografiile lui apărând printre altele și pe site-ul All About Jazz, în cadrul unui articol dedicat celei de-a 20-a ediții a Festivalului de Jazz din Pancevo (Serbia).


All About Jazz este unul dintre cele mai celebre site-uri de jazz din lume, care a fost votat timp de 13 ani la rând Best Website Covering Jazz de The Jazz Journalists Association, între anii 2003 și 2015. Fotografiile timișoreanului au mai apărut și în revista lunară The New York City Jazz Record, iar una dintre pozele lui a concurat la capitolul fotografia anului în cadrul unui concurs realizat de www.jazzworldphoto.com. Anul trecut, fotografiile timișoreanului s-au regăsit și în cadrul expoziției „De la Sunet la Stare”, care a prezentat cele mai fabuloase cadre imortalizate în cadrul celei de-a treia ediții a Open Air Blues Festival Brezoi – Vâlcea, unde au cântat printre alții și artiștii timișoreni Amalia Gaiță și JazzyBIT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.