Trei bărbați, reținuți pentru trafic de migranți. Cetățeni străini ascunși într-un camion...

Trei bărbați, reținuți pentru trafic de migranți. Cetățeni străini ascunși într-un camion de marfă, depistați în apropiere de Buziaș

0
DISTRIBUIȚI

Trei bărbați au fost reținuți de polițiști, fiind acuzați de trafic de migranți. Aceștia ar fi organizat și participat la transportul a 11 egipteni și a unui sirian, pe care îi ajutau să treacă ilegal frontiera în schimbul unor sume cuprinse între 200 și 1.000 de euro de persoană.

Potrivit unui comunicat al ITPF Timișoara, polițiștii au identificat marți pe raza localității Bacova din județul Timiş un microbuz condus de un cetăţean român, de 59 de ani, în care se mai afla proprietarul mașinii, un român de 50 de ani, ambii din județul Timiș.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au găsit în compartimentul marfă al mijlocului de transport 12 cetățeni străini, toţi bărbaţi, care nu aveau documente de identitate asupra lor.

După ce s-a făcut triajul epidemiologic, străinii și cei doi șoferi au fost duși la sediul Poliției de Frontieră pentru cercetări.


Aici, polițiștii au stabilit că străinii sunt 11 egipteni și un sirian, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani.

„De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că cei doi cetățeni români aveau rol de călăuze şi intenţionau să îi ajute pe cetăţenii străini să treacă ilegal frontiera, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei”, se arată în comunicat.

În urma extinderii cercetărilor, a fost depistat și organizatorul transportului, un bărbat de 33 de ani, din Timiș.

Cei trei urmau să primească sume de bani cuprinse între 200 și 1.000 euro pentru transportul fiecărui cetăţean străin.

Polițiștii continuă cercetările pentru trecerea frauduloasă a frontierei pentru cei 12 de cetățeni străini, iar cei trei români au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind cercetaţi pentru trafic şi complicitate la trafic de migranţi. Aceștia vor fi prezentaţi instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.