Un campionat important din Europa se reia de săptămâna viitoare. Cele mai...

Un campionat important din Europa se reia de săptămâna viitoare. Cele mai interesante meciuri pot fi urmărite şi în România

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Borussia Monchengladbach / Facebook

A devenit oficial faptul că Bundesliga germană, unul dintre cele mai puternice campionate de fotbal, îşi reia programul obişnuit din weekend-ul următor. Anunţul aduce bucurie şi microbiştilor din România, care pot urmări din nou meciuri de calitate începând de sâmbăta viitoare.

DFL – liga profesionistă din Germania – a primit de ieri acordul guvernului german să reia competiţiile după jumătatea lunii mai. Astăzi a apărut şi programul oficial al jocurilor. Bundesliga se reia de unde a rămas, din runda a 26-a. În România, cele mai importante partide pot fi urmărite pe Digisport.

Sâmbătă, 16 mai, de la ora 16.30 sunt stabilite primele jocuri din Germania după peste două luni de pauză, cauzată de pandemia de coronavirus.


Acestea sunt Borussia Dortmund – Schalke (derby-ul etapei), Leipzig – Freiburg, Hoffenheim – Hertha Berlin, Fortuna Dusseldorf – Paderborn şi Augsburg – Wolfsburg. La ora 19.30 revin pe gazon şi „mânjii”, ai căror fani sunt înfrăţiţi cu cei timişoreni, e vorba de Borussia Monchengladbach, care are meci la Frankfurt cu Eintracht. A doua zi, duminică, 17 mai, sunt programate meciurile Koln – Mainz, ora 16.30, respectiv Union Berlin – Bayern Munchen, ora 19. Iar ultima partidă a rundei va fi luni, 18 mai, de la ora 21.30 – Werder Bremen – Bayer Leverkusen. Lider este Bayern după 25 de etape, cu 55 puncte, urmată pe locul 2 de Dortmund, cu 51 de puncte.

Germania a trecut încă de la finele lunii trecute la măsuri de relaxare. 7.275 de morţi s-au înregistrat în această ţară în rândul persoanelor suferinde de noul coronavirus. Alte ligi puternice ale Europei încă nu au dată oficială de restart, aşa cum e cazul Premier League, LaLiga ori Serie A. Cel mai important campionat care a fost declarat încheiat prematur e cel al Franţei, unde PSG a fost desemnată (din nou) campioană. Singurul campionat care nu a fost întrerupt în Europa a fost cel din Belarus iar din acest weekend se reia şi K-League, elita din Coreea de Sud, una dintre ţările care a gestionat cel mai bine criza cauzată de COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.