Universitatea de Vest renunță la examenele scrise. Admiterea pentru următorul an, exclusiv...

Universitatea de Vest renunță la examenele scrise. Admiterea pentru următorul an, exclusiv online

1
DISTRIBUIȚI

universitatea de vest

Universitatea de Vest din Timișoara a anunțat că, pentru anul universitar 2020 – 2021, admiterea candidaților se va face exclusiv online.

„După ce toate procesele educative au fost migrate în semestrul al doilea din acest an universitar spre formatul online, dar și după ce a fost inițiată și organizarea Ceremoniei Digitale de Absolvire 2020, care va fi difuzată live streaming în 18 iulie, în această săptămână au fost elaborate procedurile necesare admiterii online, într-o formă structurată, care va cuprinde toate etapele admiterii. Vă anunțăm, astfel, premiera trecerii în format exclusiv online a procesului admiterii din această vară. Pentru a veni în sprijinul siguranței candidaților, pentru a respecta normele de sănătate publică recomandate și pentru a valorifica epoca digitalizării în care trăim, procesul de admitere la Universitatea de Vest din Timișoara a fost simplificat și modelat digital, pentru desfășurare exclusiv în online”, a transmis UVT.

Candidații se vor putea înscrie pe o platformă digitală, accesibilă la adresa web https://admitere.uvt.ro/, unde vor completa date personale, vor încărca documentele justificative și își vor exprima opțiunile pentru programele de studii universitare pe care doresc să le parcurgă. Tot acolo vor și confirma locul, în cazul în care sunt admiși, și vor accepta condițiile contractului de studii, nefiind nevoie să se prezinte fizic la sediile Universității de Vest din Timișoara în această vară. Până la începutul anului universitar 2020-2021, fiecare candidat va trebui să prezinte și în original documentele încărcate pe platforma de admitere, pentru certificarea acestora de către responsabilii procesului de admitere, dar ulterior acestui proces.

În premieră pentru UVT, începând de astăzi, candidații se pot preînscrie, accesând platforma de admitere și intrând în contact cu echipa UVT.


Procesul de înscriere se poate finaliza în momentul în care candidatul intră în posesia diplomei de Bacalaureat – pentru înscrierea la un program de studii de licență -, respectiv a diplomei de licență (pentru înscrierea la studiile universitare de masterat).

„Chiar dacă, inițial, pentru procesul de admitere la toate programele de studii universitare de licență erau programate probe scrise de evaluare (sau de testare a aptitudinilor artistice sau sportive), având în vedere restricțiile impuse de pandemia Covid-19, pentru a garanta atât siguranța candidaților cât și respectarea normelor de sănătate publică, dar și pentru a asigura un proces de admitere echitabil, Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) a decis ca în anul 2020 procesul de admitere la studiile universitare de licență să se desfășoare ținându-se cont exclusiv de rezultatele la examenul de Bacalaureat (media generală și notele obținute la probele scrise), după formule de calcul stabilite prin metodologiile specifice privind organizarea și desfășurarea procesului de admitere ale fiecăreia dintre cele 11 facultăți ale universității. Considerăm că în acest moment rezultatele la examenul de Bacalaureat oferă singurele instrumente naționale disponibile în România, utile pentru a asigura o clasificare obiectivă și echitabilă a candidaților. În plus, pentru a asigura respectarea criteriilor meritocratice, pentru promoția ce începe studiile universitare de licență în anul 2020 se va realiza o nouă reclasificare a studenților pe locuri finanțate de la bugetul de stat și cu taxă, programată după sesiunile de examene aferente primului semestru de studii, la finalul lunii februarie 2021, nu după primul an de studii, ca până în prezent”, a mai transmis instituția.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.