Urmărit internaţional condamnat în Grecia la 17 ani de închisoare pentru viol...

Urmărit internaţional condamnat în Grecia la 17 ani de închisoare pentru viol și lipsire de libertate, prins de polițiștii din vestul țării

0
DISTRIBUIȚI

Un bărbat în vârstă de 63 de ani, care era dat în urmărire internațională, a fost prins de polițiștii hunedoreni în comuna Ilia. Acesta avea o condamnare la 17 ani de închisoare pentru viol și lipsire de libertate, aplicată de autoritățile judiciare din Grecia, faptele fiind comise în 2010.

„În data de 6 aprilie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au derulat o acțiune pe raza comunei Ilia, în scopul depistării și prinderii persoanelor față de care instanțele de judecată au emis mandate de executare a pedepsei închisorii.


Astfel, poliţiştii au depistat un bărbat de 63 de ani, din judeţul Brașov, faţă de care (la data de 04.05.2020), autoritățile judiciare din Grecia au emis un mandat european de arestare. Bărbatul a fost condamnat definitiv, de o instanţă de judecată din Grecia, la o pedeapsă de 17 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și viol, fapte comise pe teritoriul acestui stat, in 2010”, a informat IPJ Hunedoara.

Nicolae Stoica a fost dus la sediul IPJ Hunedoara și audiat prin video-conferință de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, care au hotărât reținerea sa pentru 24 de ore. Bărbatul va fi prezentat magistraţilor Curții de Apel Alba Iulia, în vederea dispunerii măsurilor legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.