Vela, nemulțumit de salariile uriașe ale celor din Poliția Locală Timișoara. Ce...

Vela, nemulțumit de salariile uriașe ale celor din Poliția Locală Timișoara. Ce măsuri anunță pentru perioada următoare

9
DISTRIBUIȚI

Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela s-a declarat nemulțumit de diferențele mari dintre salariile polițiștilor locali și cei din Poliția Națională, aseară, într-o intervenție la Digi 24. Acesta a spus că „este o discuție foarte veche cu privire la Poliția națională și cea locală, de la confuzia nominală sau inscripționarea autovehiculelor (…) ar trebui clar o delimitare”.

Marcel Vela a adăugat că vor fi redenumite cele două instituții.


„În mod esențial ar trebui făcută o analiză cu privire la competențe, dincolo de uniformă sau inscripționare, competențele sunt uneori destul de complicate sau complexe, fie unele se suprapun, fie unele sunt în contradicție. În altă ordine de idei, Poliția locală are un avantaj care nu este comparativ cu Poliția națională. Polițiștii locali sunt în subordinea primăriilor, s-au mărit salariile la primării și în mod automat funcționarii de acolo au salarii foarte mari. De exemplu, un polițist local care protejează ordinea publică într-un parc din Timișoara are 8-9.000 de lei, iar un polițist din MAI care își riscă viața să prindă un tâlhar sau criminal are la jumătate din salariul polițistului local. „Trebuie evaluat în mod corect și cinstit, cu toată lumea la masă. La muncă egală, la fel de importantă să spunem, recompensa sau evaluarea acestei munci trebuie făcută într-un mod cinstit și echidistant” , a declarat Vela.

9 COMENTARII

 1. Dar polițiștii locali sunt chiar polițiști sau doar sunt îmbrăcați în uniformă????
  Da asta e România Normală în care unul se angajează printr-un interviu și are salariul enorm și unul face școală militară 2 ani și respectiv 4 ofițerii și au jumătate?????
  Asta e normalitatea în România!!!!!!
  Domnule Vela cum pare așa surprins, el până acum unde a fost?????
  In toate domeniile este la fel!!!!!

 2. Normal , localii trebuie sa amendeze la comanda vopsitului tot ce nu e in acord cu el. Deci un serviciu de forță al primarului. Ceilalți îi dau amenzi vopsitului. Dar sa nu uitam ca acest derapaj este al unui PNL-ist nu PSD-ist așa cum ne-am fi așteptat.

 3. Din această poză înțelegem ca primarul Robu Nicolae are o poziție extraordinară, cu un ministrul și coleg din propriul pardit lângă el acestuia ii se rupe și doarme…..
  Nu doar impotenta de a nu realiza nimic concret în oraș îl caracterizează ci și gesturile și poziția de bune maniere îl trădează!!!!!!
  O poză cât o mie de cuvinte!!!!!!!!

 4. Pai cand Victor Ponta pe vrenea cand afost prim ministru a propus intrarii in vigoare a Legii salarizarii unice toti au sarit ca si arsi, Nastase, comunism etc ,adica la studii egale ,munca egala salarii aproximativ egale asa cum este si normal dealtfel ..cu cine sa faci reforme in Romania ,,,creierele prefera sa plece ,, decat sa lupte sa reformeze ceva in Romania.
  In Romania insa se lupta la TANDAREI ,LA BOLINTIN VALE PRIN VAMI etc

 5. Salariile in MAI sunt calculate in baza unei legi din 2009,care stabilește salariul minim. Este dată si o hotărâre a ICCJ in care se spune clar că si celor din MAI trebuie să li se calculeze salariul lunar in funcție de legea din 2017, care stabilește un alt cuantum al salariului minim. Deci nu trebuie făcute „analize,, , trebuie să se aplice LEGEA! Dar…

 6. Angajatilor M A i nu li se calculează salariul lunar in funcție de legea din 2017, care prevede o altă valoare a salariului minim pe economie decât legea din 2009. Există in acest sens și o hotărâre a ICCJ. Deci nu trebuie făcute maaari,, analize,, , trebuie doar aplicată legea si celor din MAI.

 7. Poliția locală Timișoara nu apără cetățenii ci îl apără pe Robu și mafia. Timișoara plătește degeaba acești indivizi (foștii gardieni publici fără mari școli) care stresează și amendează aiurea cetățenii ca să arate că fac și ei ceva și încasează salarii grase stabilite de aleșii locali.

 8. Gardiens publici nu ar trebui sa aiba salari mai mari decit politia dar gardieni sunt angajati pe pile de catre primar si nu ar trebui sa porte arme fara o scoala militara si fara cunostinte dé drept pénal . Riscam sa impuscam oameni pentru ça a calcat iarba si fuge. Prostul de gardian public angajat pe cunostinte si fara studi poate face uz de arma ça infractoru nu se supune dupa ce à calcat iarba. Asta e societatea de prosti condusa de smecheri . Succes

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.