Zile pline de spectacole pe „scenele online” din vestul țării

Zile pline de spectacole pe „scenele online” din vestul țării

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1744205011">

Teatrul german din Timișoara va oferi și în luna iunie patru spectacole online iubitorilor de teatru, primul dintre acestea fiind  „Albă ca Zăpada”, după cunoscuta poveste a fraților Grimm, adaptată pentru scenă de Simona Vintilă, care a văzut luminile rampei în decembrie 2019. Spectacolul va fi difuzat chiar pe 1 iunie, de Ziua Copilului, în intervalul orar 16.00 – 22.00.

Al doilea spectacol, „Electra”, o adaptare scenică de acum cinci ani semnată de Benedek Zsolt după tragedile lui Euripide și Eschil, în regia lui Bocsárdi László, readuce în fața publicului străvechea legendă în care Agamemnon, unul dintre eroii războiului troian, este ucis la reîntoarcerea acasă și răzbunat apoi de copiii săi. Spectacolul va fi difuzat în 10 iunie, între orele 18.00 și 24.00.

În data de 17 iunie, între aceleași ore, este programată piesa „În umbra uitării”, scrisă și regizată de Simona Vintilă, pe care publicul a mai avut ocazia să o vadă pe pagina de facebook a teatrului și la sfârșitul lunii aprilie. O poveste tristă și dureroasă despre dragoste și suferință, o boală necruțătoare  și neputința unui om cu o familie destrămată, rămas singur. Spectacolul a avut premiera în anul 2018.

„Fetița din bolul peștelui auriu”, regizat de Radu Afrim, un spectacol de mare succes care a avut premiera în anul 2012 și care a fost apreciat de critică drept unul „de o frumusețe perfectă”, va fi redifuzat în 24 iunie, în același interval orar, la cererea publicului, după ce s-a bucurat de o mare audiență și pe pagina de Facebook, în luna mai.

Toate spectacolele pot fi văzute gratuit pe pagina de Facebook a teatrului și vor fi subtitrate în limba română.

Teatrul clasic „Ioan Slavici” din Arad difuzează astăzi, 29 mai, de la ora 19.00, spectacolul filmat „Aproape de tine, încă”, în regia Antonellei Cornici, pe pagina de facebook a teatrului, iar pe 1 iunie, de Ziua Copilului, spectacolul de păpuși „Cei trei purceluși”, care va putea văzut pe pagina de Facebook „cinematograf Grădiște”. Pe aceeași pagină vor fi publicate și filmulețe cu ateliere de creație pentru cei mici, care îi vor ajuta să învețe cum pot crea diferite obiecte.

Și teatrul de păpuși „Merlin” din Timișoara va transmite online un bogat program pentru copii, sub genericul „Să fii mic, e lucru mare”, care va începe la ora 10.00 cu spectacolul „Ariciul”, de la ora 18.00 (ora României), pe pagina de Facebook a Institutului Cultural Român din Madrid va fi transmis spectacolul „Dănilă Prepeleac”, care va putea fi văzut și de copiii români care trăiesc în Spania, iar de la ora 19.00, unul din cele mai îndrăgite spectacole ale teatrului, „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”, difuzat pe pagina de facebook a teatrului „Merlin”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.