O nouă zi neagră pentru fotbalul bănăţean: A murit Marian Cisovsky, unul...

O nouă zi neagră pentru fotbalul bănăţean: A murit Marian Cisovsky, unul dintre cei mai iubiţi străini din istoria Politehnicii Timişoara

0
DISTRIBUIȚI
imagine: Viktoria Plzen / Facebook

Încă o veste tristă pentru iubitorii fotbalului din vestul ţării. Unul dintre cei mai iubiţi fotbalişti din istoria recentă a Politehnicii, slovacul Marian Cisovsky s-a stins din viaţă după o luptă cruntă cu o boală care a măcinat şi alţi mari sportivi. Fostul fundaş central al timişorenilor şi al Viktoriei Plzen avea doar 40 de ani.

Clubul ceh din Plzen a făcut anunţul în această dimineaţă, „Ciso” nu mai este printre noi după o luptă de durată cu scleroza multiplă amiotrofică (ALS), cunoscută şi ca boala lui Lou Gehrig. Fotbalistul s-a retras mai devreme din cariera fotbalistică, chiar din cauza bolii, într-un moment în care lumea bănuia că are doar o accidentare mai gravă, căci echipa sa, Viktoria evolua la nivel înalt şi în Europa. În sezonul 2014-15 a ratat întreg sezonul. Apoi în primăvara lui 2015 suferinţa sa a ieşit la iveală în spaţiul public. Foarte mulţi fotbalişti de renume de pe întreg cuprinsul continentului s-au mobilizat pentru a-i veni în sprijin. Clubul din Plzen i-a dedicat titlul de campioană obţinut în următorul sezon.


Suferinţa sa nu a fost trecută cu vederea nici de prietenii din Banat. Dan Alexa şi echipa ASU Politehnica fiind printre cei care i-au transmis mesaje de susţinere.

„Victorieni, astăzi este cea mai tristă zi. Cu inima grea trebuie să anunțăm că Marián Čišovský ne-a părăsit pentru totdeauna”, a fost mesajul postat pe pagina de Facebook a Viktoriei Plzen.

Marian Cisovsky a evoluat între 2008 şi 2011 la Timişoara şi şi-a lăsat serios amprenta în inimile fanilor, contribuind inclusiv cu goluri la succesele alb-violeţilor, inclusiv la calificarea pentru „dubla” cu Manchester City din Europa League. A fost şi atât de aproape în două rânduri de titlul naţional cu trupa de pe Bega.

Cariera sa internaţională e de asemenea impresionantă. A avut 15 selecţii la naţionala Slovaciei. Printre altele, a fost de trei ori campion al Slovaciei cu Artmedia Bratislava, o dată cu Inter Bratislava şi totodată campion al Cehiei cu Viktoria Plzen, formaţie cu care a participat şi în grupele Champions League. A mai evoluat la Zilina, Inter Bratislava şi Humenne.

Politehnica Timişoara a mai pierdut, mult prea devreme, un stoper care încânta tribunele. E vorba de nimeni altul decât fostul căpitan Dan Păltinişanu (43 ani), care dă şi azi numele arenei principale din Banat. Zilele trecute vestul ţării şi nu numai au deplâns trecerea în nefiinţă a antrenorului Ionuţ Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.