Adrian Orza, atac la adresa liberalilor, după ce s-au lăudat că dau...

Adrian Orza, atac la adresa liberalilor, după ce s-au lăudat că dau bani părinților pentru plata bonelor: Nu înțeleg de ce e politizat și asumat politic, la nivel local, acest demers

0
DISTRIBUIȚI

adrian orza pressalert live

Consilierul local independent Adrian Orza a atacat demersul liberalilor timișeni prin care aceștia își asumă proiectul prin care vor să aloce sume de bani timișorenilor care plătesc o bonă care să se îngrijească de copiii lor. Orza arată că inițiativa este, de fapt, una la nivel național, promovată de mai mulți parlamentari, în Legislativ.

„PNL Timiș/Timișoara a depus la Primăria Timișoara (?!) un proiect de consiliu local prin care primăria urmează să dea bani bonelor. Inițial chiar am crezut că e ideea lor și mi-am zis «uite o idee social-democrată făcută de liberali» 🙂 Apoi am găsit legea pe portalul Camerei Deputaților. E acolo de pe la începutul anului…

Nu înțeleg de ce e politizat și asumat politic, la nivel local, acest demers, având în vedere că legea a fost adoptată de Camera Deputaților, având inițiatori de prin luna februarie, din PSD și PNL. Iar această lege vine practic și cu palierele de sume care se acordă, funcție de veniturile familiilor.

În altă ordine de idei, întotdeauna am fost mare «fan» al legilor de tipul ăsta.


Se adună niște deputați și decid datul de bani. Dar nu din bugetul central, nu. Ci din cel al autorităților locale”, a scris Adrian Orza pe Facebook.

Primarul Timișoarei a anunțat, marți, că administrația locală va aloca 1,2 milioane de lei anual pentru părinții ai căror copii, de vârstă preșcolară, sunt lăsați în grija bonelor. Banii ar urma să fie distribuiți acelor familii care au venituri lunare mai mici de 3.500 de lei.

„Cu ce a venit domnul viceprimar, Dan Diaconu, ieri, la mine. Cu un proiect prin care îi ajutăm e tineri să își îngrijească copiii și cu bone. Și vom aproba în proxima ședință de consiliu local 1.200.000 de lei pe an pentru a fi dați bonelor contractate de familiile tinere să se îngrijească de copiii lor. Noi acum intervenim foarte rapid cu această hotărâre de alocare a unei sume importante cu această destinație. Iată încă o faptă dincolo de vorbele frumoase pe care și alții le spun despre tineri, despre grija lor pentru tineri”, a declarat primarul, marți, în cadrul conferinței de presă susținută la Primăria Timișoara.

Proiectul de hotărâre inițiat de liberali, în Timișoara, are la bază un act normativ intrat în vigoare în 31 mai 2020. Este vorba despre Legea 35/2020, care dă posibilitatea părinților să ceară bani de la stat pentru serviciile unei bone pentru copiii care încă n-au împlinit șase ani. Banii sunt alocați, potrivit actului normativ, de autoritățile locale, dacă acestea dispun de fondurile necesare. Legea a fost inițiată în 2019 de trei deputați: Adrian Solomon (PSD), Claudiu Răcuci (PNL) și Florin Roman (PNL).

Profesia de bonă e reglementată în România printr-un act normativ care datează din 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.