Aniversare pentru unul din cei mai cunoscuți realizatori de emisiuni radio muzicale,...

Aniversare pentru unul din cei mai cunoscuți realizatori de emisiuni radio muzicale, Bogdan Puriș

0
DISTRIBUIȚI

Numele lui Bogdan Puriş este binecunoscut în rândul adevăraţilor melomani din întreaga ţară. Realizatorul emisiunilor muzicale difuzate la Radio Timișoara s-a născut în 27 iunie 1964 la Oradea și cu prilejul acestor rânduri, îi urăm – în ton cu numeroșii săi fani – un sincer La Mulți Ani!

Una din emsiiunile realizate de Bogdan Puriș care a rezistat „în eter” mai bine de un sfert de secol a fost „Pop Matineu“. Prima emisiune sub acest generic a fost difuzată la mijlocul lunii ianuarie 1990, în vremuri destul de tulburi, când sediul Radio Timişoara era încă păzit de un detaşament de soldaţi. „Eram deja la Radio Timişoara de vreo două săpămâni şi ajutam la realizarea programelor.


Am fost chemat de redactorul şef de atunci, Bogdan Herzog, ca să fac o emisiune muzicală. Era un lucru extraordinar, o mare onoare să lucrezi lucrezi la Radio Timişoara. În primele zile emisia postului nu a fost clar coagulată, era o emisie tributară evenimentelor, cu multe anunţuri, comunicate. Clădirea era păzită de un detaşament de soldaţi, era un punct strategic. Pentru început mi s-a oferit posibilitatea să acopăr o jumătate de oră, de la 10.30 la 11 dimineaţa. După scurt timp, programul s-a mărit la o oră“, îşi aminteşte Bogdan Puriş.

O serie de nume cunoscute au „trecut“ de-a lungul anilor, ca și colaboratori, prin Pop Matineu, printre aceștia numărându-se Dan Negru, Mimo Obradov, Florin Unguraş (UFO), Silviu Genescu, Victor Andrieş sau Cristian Ceia. Bogdan Puriș este un colecționar împătimit de viniluri, iar în colecția personală se numără o sumedenie de casete audio, CD-uri, benzi de magnetofon și alte suporturi audio apreciate pe deplin de pasionații de muzică. De-a lungul anilor Bogdan Puriș a participat la o serie de cursuri de specializare desfășurate de BBC, Radio France sau Deutche Welle și a sprijinit scena muzicală locală și națională printr-o serie de emisiuni tematice realizate cât se poate de profesionist. Din 2017 emisiunea sa poartă numele „Muzicorama“,iar printre aparițiile sale recente în fața publicului s-a numărat și inivitația adresată de organizatorii Revelionului 2020 din Piața Operei de a mixa înaintea recitalurilor susținute de Rednex, Accent și Phaser.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.