Aragaz electric sau pe gaz? Ce să alegi

Aragaz electric sau pe gaz? Ce să alegi

0
DISTRIBUIȚI

 

Atunci când cumperi un aragaz, cea mai importantă decizie pe care trebuie să o iei este între electric și gaz. Fiecare tip are propriile avantaje, așa că alegerea celui potrivit pentru casa ta se reduce la prioritățile tale.

Pentru a te ajuta cu decizia, iată care sunt principalele cinci beneficii atât ale unui aragaz cu gaz, cât și ale unui aragaz electric..

Top 5 avantaje ale unui aragaz electric

Aragazurile electrice cu blat neted sunt o alegere popilară. Acestea au cel puțin un arzător de mare putere.

  1. Cost inițial

Cu excepția cazului în care bucătăria ta este deja echipată cu țevi pentru un cuptor pe gaz, va fi mai ieftin să instalezi un aragaz electric. De asemenea, aragazurile electrice tind să coste mai puțin decât aragazurile cu gaz de calitate comparabilă. În funcție de tipul de aragaz și de caracteristicile de care ai nevoie, aragazurile electrice sunt disponibile într-o gamă de prețuri destul de largă încât să poată satisface orice nevoi de buget și de gătit.

  1. Curățenie

Curățarea este floare la ureche dacă ai un aragaz electric cu partea superioară netedă. Petele de la gătit pot fi șterse de pe suprafața plană în câteva secunde. Pe aragazurile electrice tradiționale, poți îndepărta bobinele și vasele de scurgere pentru a curăța cu ușurință placa de gătit și suprafața de dedesubt.

  1. Gătire egală

Elementele de încălzire electrice ale cuptoarelor sunt cunoscute pentru gătirea lor uscată și egală. Cuptoarele electrice cu convecție folosesc un ventilator integrat pentru a circula aerul fierbinte și a coace și mai eficient, ceea ce elimină probabilitatea de a arde mâncarea și ajută la gătirea uniformă.

  1. Eficient energetic

Aragazurile electrice folosesc un procent mai mare de energie pe care îl consumă pentru a găti efectiv. O placă de gătit cu inducție cuplată cu vase magnetice este de departe cea mai eficientă și poate fierbe apa aproape de două ori mai repede decât un aragaz obișnuit datorită tehnologiei electromagnetice. Asta înseamnă că vei profita la maximum de energia pe care o plătești.

  1. Siguranță

Siguranța în bucătărie este întotdeauna un factor important de luat în considerare, în special în gospodăriile cu copii.


Gama de aragaz electric are de obicei o lumină indicatoare „suprafață fierbinte”, iar blaturile de gătit cu inducție vor încălzi doar zona pe care o atinge vasul, lăsând restul blatului în siguranță la atingere. Nu este necesar să îți faci griji pentru funcționarea defectuoasă a luminilor de veghe sau a scurgerilor de gaz.

Top 5 avantaje ale unui aragaz cu gaz

Dacă preferi să gătești cu gaz, nu ești singurul. Flacăra directă face mai ușor să ajustezi căldura și oferă un nivel de feedback senzorial pe care modelele electrice nu îl oferă. Majoritatea aragazurilor pe gaz au patru până la cinci arzătoare de dimensiuni diferite, de obicei cu cel puțin un arzător de mare putere și un arzător mai mic.

  1. Un control mai bun al gătitului

Aragazurile cu gaz permit schimbări instantanee de căldură în timpul gătitului, deoarece o flacără nu are nevoie de timp pentru a se încălzi sau a se răci ca la aragazurile electrice. Atât bucătarii începători, cât și cei profesioniști preferă adesea arzătoarele de gaz atunci când au nevoie de schimbări rapide de căldură pentru anumite rețete și nu doresc să folosească mai multe arzătoare pe diverse setări.

  1. Durabil

Grătarele metalice de pe blaturile unui aragaz cu gaz sunt mai dure decât cele netede ale unui aragaz electric. Blaturile de gătit netede sunt din sticlă sau ceramică, deci este nevoie de mai multă grijă pentru a evita zgârierea sau fisurarea suprafeței. Grătarele metalice vor putea rezista la gătitul cu ustensile grele sau cu textură grosieră.

  1. Rentabilitate

Atunci când plătești utilitățile, gazul este, în general, mai ieftin decât energia electrică. Chiar dacă costul unui aragaz pe gaz este inițial mai mare, plata unor utilități mai mici îți va aduce economii pe termen lung. Aceste economii se pot adăuga mai ales dacă gătești mult.

  1. Bucătărie prietenoasă

Dacă gătești cu wok sau cu alte vase cu fund rotunjit, aragazurile cu gaz sunt obligatorii. Flacăra de la un aragaz cu gaz va încălzi vasele mai uniform, făcându-le perfecte pentru vase de zi cu zi și vase cu o formă neobișnuită deopotrivă.

  1. Pregătit pentru urgențe

Dacă curentul este oprit, poți încă să gătești cina pe majoritatea aragazurilor pe gaz. Trebuie doar să aprinzi manual arzătoarele cu o chibrit sau o brichetă. Acest lucru face ca un aragaz pe gaze să fie un beneficiu major pentru locuințele din zonele care deseori se confruntă cu vreme capricioasă și întreruperi extinse de curent.

În cele din urmă, ia în considerare că, dacă intenționezi să treci de la gaz la electric sau invers, este posibil să ai nevoie de un electrician sau un instalator pentru a instala țevi noi sau a le sigila pe cele vechi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.