ASU Politehnica are oficial un nou președinte. Viorel Șerban, fostul rector UPT,...

ASU Politehnica are oficial un nou președinte. Viorel Șerban, fostul rector UPT, a vorbit despre un proiect alb-violet mai puternic

0
DISTRIBUIȚI
Foto: sspolitehnica.ro

Aşa cum se anticipa, săptămâna aceasta s-a oficializat „rocada” de la nivelul conducerii Politehnicii Timişoara. Locul de preşedinte al echipei de fotbal din Liga a II-a, lăsat vacant de Florin Drăgan, după ce a fost ales la începutul anului în funcţia de rector, a fost ocupat de fostul rector, prof. univ. Viorel-Aurel Şerban, care a fost mereu un apropiat al „Băieţilor în ghete”. Noul conducător a vorbit într-un interviu pe larg despre planurile sale în noua postură, despre buget, chiar despre o posibilă reorganizare juridică a clubului, dar şi despre cum vede pe viitor o posibilă colaborare cu autorităţile locale şi judeţene.

„E o provocare pe care eu am primit-o cu braţele deschise, pentru că în calitate de rector am participat practic la intrarea în anul 100 a şcolii noastre de tradiţie şi, iată, din postura de preşedinte al clubului de fotbal Politehnica Timişoara vom intra în anul 100”, a spus Viorel-Aurel Şerban, într-un interviu pentru site-ul oficial al clubului, la preluarea funcţiei de preşedinte la ASU Politehnica.

Şerban a anunţat că va acţiona precum un preşedinte executiv şi că se va implica foarte mult în activitatea clubului. Bugetul redus din cauza pandemiei a fost de asemenea un subiect abordat. „Suntem încrezători că vom reuşi să ne apropiem de un buget, nu pot să vă dau cifre, e destul de complicat, dar de un buget care să acopere cheltuielile pe care noi le preconizăm cu echipa. Şi de aceea suntem precauţi. Probabil în decursul lunii iulie vom rezolva câteva aspecte. Campionatul se va relua probabil după mijlocul lunii august. Încă nu ştim, să sperăm că va începe. Vedem din păcate ultimele evenimente şi suntem şi noi tot mai surprinşi că s-ar putea să fie în continuare probleme.


E capital lucrul acesta. Noi ne-am dori să înceapă campionatul, în condiţiile în care şi o altă sursă importantă de finanţare e reprezentată de spectatori, membrii comunităţii care participă la meciuri şi e o sursă care trebuie fructificată din plin. Acesta a fost printre motivele pentru care noi am solicitat blocarea campionatului, pentru că dispărea una dintre sursele noastre importante, era limitată sau în cel mai bun caz, redusă dramatic”, a explicat Viorel Şerban.

Clubul ar urma în viitorul nu foarte îndepărtat să se reorganizeze din punct de vedere juridic iar un rol important îl va juca în planurile Politehnicii şi Centrul de copii şi juniori: „Sunt două mari coordonate, nu le-am detaliat, prima înseamnă reorganizarea clubului, chiar şi din punct de vedere juridic. Asta înseamnă mai mulţi oameni şi mai aproape de Politehnica, oameni din Timişoara şi nu numai, oameni cu potenţă financiară. Al doilea aspect, pentru care am avut primele discuţii, reprezintă dezvoltarea Centrului nostru de juniori, care a ajuns deja la un anumit standard. Cred eu că va fi una dintre resursele noastre importante. Atât pentru promovare, cât şi pentru susţinerea financiară a clubului. În sensul că o parte din jucători pot fi transferaţi”.

O relaţie cu autorităţile, dorită în beneficiul juniorilor

Politehnica e susţinută financiar de Druckeria şi a reuşit să reziste la nivelul Ligii 2 fără sprijinul autorităţilor locale şi judeţene, noul preşedinte consideră că se poate stabili o colaborare viitoare în beneficiul pe copiilor şi juniorilor.

„Cred că în perspectivă autorităţile locale ar putea să vină în sprijinul unor cluburi cum suntem noi, mai ales pe partea juvenilă, în sprijinirea tinerilor, care implicit unii dintre ei vin ca să facă sport şi unii dintre ei tind spre marea performanţă. Eu cred că am putea colabora în această zonă!…”, a precizat Viorel Şerban.

În cel mai fericit context, Politehnica ar dori să promoveze în ediţia 2021-22, în sezonul Centenarului. „Ideea este că nu ne putem permite să emitem pretenţii acum. Pentru că nu ştim dacă vor fi două serii, de ce nu? Dacă e 23 într-una atunci înseamnă că e nebunie financiară şi multe vor renunţa. Dar obiectivul imediat e să facem o echipă care să răspundă exigenţelor Ligii 2, cu obiectiv clar să facem o echipă care să fie în poziţiile fruntaşe, astfel încât aniversarea să ne găsească cu mare bucurie”, a conchis noul preşedinte al Politehnicii.

ASU Politehnica se va reuni oficial miercuri, 1 iulie, la Baza Sportivă Nr. 2, singurele certitudini până acum sunt plecările lui Motreanu, Săulescu (la Filiaşi) şi Cherecheş (Chiajna).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.