Avertisment CERT-RO: Campanie de phishing care are ca țintă utilizatorii Facebook

Avertisment CERT-RO: Campanie de phishing care are ca țintă utilizatorii Facebook

0
DISTRIBUIȚI

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică CERT-RO atrage atenția asupra unei noi campanii de phishing care are ca țintă utilizatorii Facebook.

Una dintre metodele preferate de atacatori în răspândirea conținutului malițios este aceea de a crea mesaje, e-mailuri sau chiar pagini false, care arată (din punct de vedere vizual) asemănător cu o notificare legitimă, transmite CERT-RO.

Fără o analiză atentă a provenienței mesajului, astfel de campanii pot fi convingătoare.

„Așa cum se poate observa din capturile paginilor care promovau astfel de conținut, mesajul postat avea ca obiectiv impacientarea utilizatorului, cu privire la blocarea contului personal, pentru răspândirea de informații false sau fraudă.


Pentru a-l reactiva, atacatorii au inclus în text un link care ducea către un site de phishing, unde se colectau datele de autentificare ale contului de Facebook”, susține Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică.

CERT-RO recomandă să nu acționăm impulsiv în mediul online și să citim cu atenție textul mesajelor sau a notificărilor pe care le primim. Dacă avem suspiciuni, să verificăm link-urile sau atașamentele pe care urmează să le accesăm cu o soluție de securitate: „Dacă ați căzut victimă unei astfel de capcane, vă recomandăm să ne scrieți la alerts@cert.ro sau să ne trimiteți un mesaj pe conturile noastre de social media!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.