Bacalaureat 2020, rezultate în Timiș: promovabilitate scăzută față de anul trecut

Bacalaureat 2020, rezultate în Timiș: promovabilitate scăzută față de anul trecut

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Rata de promovabilitate la Bacalaureat a scăzut, anul acesta, în județul Timiș, cu 2,65%, arată rezultatele care au fost afișate astăzi în centrele de examen și online.

Rata de promovare (înainte de contestații) înregistrată de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, este de 61,02%. Din sesiunea curentă, rata de promovare este 69,70%, iar din sesiunile anterioare, 29,71%. Comparativ cu anul trecut, rata de promovare a scazut cu 2,65%.

Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Școlar Timiș, în sesiunea iunie-iulie 2020 a examenului de Bacalaureat au promovat 2.866 de candidați, dintr-un total de 4.697 candidați prezenți.


Dintre aceștia, 2.563 candidați sunt din promoția curentă, iar 303 candidați sunt din promoțiile anterioare.

„Precizăm că 287 candidați au absentat, iar 9 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat. 12 candidați au obținut media 10, 80 candidati au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română, un candidat a obținut nota 10 la proba de Limba și literatura maternă; 127 de candidați au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului; 201 de candidați au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării”, a declarat inspectorul școlar general de Timiș, Marin Popescu.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, a fost 5, iar media finală pentru promovarea examenului – minimum 6. Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.
Rezultatele (înainte de contestații) au fost afișate astăzi, atât în centrele de examen, cât și online. Ministerul Educației a publicat rezultatele elevilor prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 20:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.