Bafta celui puternic pentru reprezentanta Timişului şi la barajul în trei. Adversari...

Bafta celui puternic pentru reprezentanta Timişului şi la barajul în trei. Adversari accesibili după tragerea la sorţi a mini-grupelor pentru promovarea în Liga 3

0
DISTRIBUIȚI

Campioana Timişului rămâne mare favorită la accederea în Liga a III-a şi în această vară. La sediul FRF s-au tras astăzi la sorţi mini-grupele de baraj pentru promovarea la nivel naţional în noul format din „era COVID”, cu câte trei echipe. Conform acesteia câştigătoarea D-ului din cel mai vestic judeţ le va înfrunta pe premiantele din Liga a IV-a Hunedoara şi Liga a IV-a Mehedinţi.

La începutul anului se ştia că Timişul va înfrunta în barajul clasic de promovare în C campioana Mehedinţiului, un judeţ lipsit de fotbal la nivel naţional în ultima perioadă. Pandemia a schimbat însă modul de promovare. FRF a repartizat câte două mini-grupe de câte trei echipe per regiune.


Doar ocupanta primului loc la capătul mini-turneului va avea locul asigurat în Liga a III-a. Totuşi, formaţiile de pe 2 vor avea speranţa de a ocupa un loc în cazul retragerilor sau expulzărilor altor formaţii.

La tragerea la sorţi, pe lângă mehedinţeni, timişenii îi vor întâlni şi pe câştigătorii D-ului hunedorean, care va fi probabil principala adversară în lupta pentru promovare. În acest moment CSM Jiul Petroşani (42 de puncte) şi Gloria Geoagiu (40) erau principalele candidate la reprezentarea Hunedoarei pentru un nou loc în C. În ceea ce priveşte Mehedinţiul. Recolta Dănceu era lider la momentul suspendării competiţiei.

În Timiş, pe locul 1 se afla Avântul Periam (40 pt.) iar pe 2 Timişul Şag (38) după 18 etape disputate până la oprirea campionatului. AJF Timiş a făcut un sondaj printre grupările de Liga a IV-a iar acestea doresc ca ediţia 2019-20 să se încheie asemănător cu Liga 2, cu un play-off pentru Top 6. O decizie oficială nu a fost anunţată încă în acest sens.

În regiunea 4 Vest, Timişul a evitat cu siguranţă un adversar pe măsură, campioana Aradului, care se va duela în cealaltă mini-grupă a zonei cu câştigătoarele din Gorj şi Caraş-Severin.

Deocamdată nu se ştie când vor avea loc însă aceste baraje. Fiecare echipă va juca o singură dată cu fiecare adversar. Meciurile se vor desfăşura pe modelul Tabelei Berger cu patru echipe, reprezentanta Timişului a fost a treia echipă extrasă în mini-grupa sa.

Regiunea 4
Grupa A: Gorj, Arad, Caraș-Severin
Grupa B: Hunedoara, Mehedinți, Timiș

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.