Bilanț negru pe șoselele din Timiș, în această săptămână: 3 persoane au...

Bilanț negru pe șoselele din Timiș, în această săptămână: 3 persoane au murit, alte 15 au fost rănite. Câte amenzi au dat polițiștii

0
DISTRIBUIȚI

Trei persoane au murit, una a fost rănită grav și alte 15 rănite ușor, în ultima săptămână, pe drumurile din Timiș. Polițiștii avertizează că viteza excesivă este principala cauză a incidentelor în trafic. Aproape 400 de șoferi indisciplinați au fost sancționați, în această perioadă.

Dintre cele aproape 400 de amenzi date de polițiști în ultimele patru zile, 206 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, anunță IPJ Timiș.

„Au fost întocmite 10 dosare penale pentru infracţiuni rutiere şi aplicate 388 de sancţiuni contravenţionale, 206 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 40 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.


Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 49 de permise de conducere pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, nerespectarea limitelor legale de viteză, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului. De asemenea, au fost retrase 18 certificate de înmatriculare”, se arată în comunicatul de presă transmis de IPJ Timiș.

În cursul acestei săptămâni au fost înregistrate două accidente mortale, unul grav și alte 10 ușoare, soldate cu trei persoane decedate, o persoană rănită grav și 15 rănite ușor. Polițiștii atrag atenția asupra importanţei respectării regimului legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo și trafic reprezintă un factor principal generator de accidente rutiere.

Poliţiştii rutieri continuă acţiunile în vederea prevenirii evenimentelor rutiere negative și în weekend.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.