Cardurile de sănătate, valabile încă șapte ani. Anunțul CNAS

Cardurile de sănătate, valabile încă șapte ani. Anunțul CNAS

0
DISTRIBUIȚI

Valabilitatea cardurilor naționale de sănătate a fost prelungită cu șapte ani, anunță Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Măsura este în vigoare după ce Guvernul a aprobat o Hotărâre care prevede că, din iulie 2020 se generează și se rescriu noi certificate digitale pentru cardurile naționale de asigurări de sănătate emise până la 31 decembrie 2014.


Termenul de valabilitate al acestor carduri este de șapte ani de la data rescrierii certificatului.

Valabilitatea certificatelor inscripționate pe cardurile naționale de asigurări de sănătate ar fi expirat în 2020 pentru aproximativ 4,2 milioane de carduri, urmând ca în 2021 să expire alte 10 milioane de carduri.

„Soluția de prelungire a certificatelor inscripționate pe cardurile naționale va face economii substanțiale, de peste 30 de milioane de euro, binevenite în perioada dificilă pe care o traversăm, în care există o presiune financiară suplimentară în sistemul de sănătate determinată de pandemie”, a declarat Adela Cojan, președintele CNAS.

Costurile acestei soluții se ridică la aproximativ 550.000 lei.

Scrierea noului certificat pe CIP-ul cardului se va face în mod automat. La nivelul aplicației furnizorului de servicii medicale, în momentul introducerii cardului în cititor, sistemul va detecta certificatul expirat și îl va înlocui fără nicio intervenție a furnizorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.