Case tradiționale din Banat, renovate într-o nouă ediție „Color the Village”. Cum...

Case tradiționale din Banat, renovate într-o nouă ediție „Color the Village”. Cum puteți ajuta FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Ediția din acest an a evenimentului „Color the Village”, susținut de asociația „Acasă în Banat”, va avea loc între 17 și 19 septembrie și va avea loc în comuna timișieană Racovița, unde voluntarii vor ajuta comunitatea să zugrăvească 30 de case care păstrează arhitectura tradițională a Banatului de câmpie, în stilul barocului rural, cu fațade decorate cu diverse motive, mai ales florale, pentru a le reda frumusețea de odinioară. Președintele asociației, Radu Trifan, face un apel la voluntarii care vor să paarticipe la acestă acțiune să completeze un formular pe site-ul proiectului www.colorthevillage.ro, pentru a preciza când ar putea participa, și dă asigurări că vor fi respectate toate măsurile de protecție impuse de boala COVID-19.

Prima ediție a proiectului s-a desfășurat anul trecut în localitatea cărășeană Eftimie Murgu, unde se află și vestitele mori de apă de la Rudăria – vechea denumire a comunei – și unde, cu ajutorul a 250 de voluntari, au fost renovate 34 de case. Scopul asociației este acela de a păstra patrimoniul cultural al Banatului și de a reda culoarea satului bănățean, prin redescoperirea adevăratelor valori ale locurilor, în care casele cu poveștile lor ocupă un loc aparte.

Proiectul participă la maratorul cu strângere de fonduri „Timotion 2020”, care va avea loc în 13 septembrie, astfel încât alergătorii pot susține „Color the Village” alergând și făcând donații pentru acest proiect. În acest an, proiectul se bucură și de sprijinul Policolor, Intel-Movidius, Fundația Comunitară Timișoara, Banat IT, Alergotura și primăria comunei Racovița.


Donații se pot face și direct în contul asociației, cu mențiunea RACOVIȚA. Relații suplimentare pot fi obținute la adresa de e-mail acasainbanat@gmail.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.