Acuze USR la adresa Primăriei Săcălaz: PUZ-uri noi, fără apă curentă, şi...

Acuze USR la adresa Primăriei Săcălaz: PUZ-uri noi, fără apă curentă, şi locuri de case pe gropi de gunoi

0
DISTRIBUIȚI

Apa potabilă rămâne un lux pentru o parte din cetăţenii aflaţi la doar 7 kilometri de Timişoara spune Cătălin Sfarghiu, candidat USR la Primăria Săcălaz. Printre acuzele la adresa aleşilor comunei se numără şi modul suspect în care, susţine acesta, terenuri arabile au fost transformat în intravilan.

Problema apei potabile, semnalată şi anul trecut, nu s-a rezolvat pe raza comunei Săcălaz. „Reţeaua de apă potabilă funcţionează încă şi acum în comuna Săcălaz pe două trasee. Traseul vechi, moştenit de pe vremea când la robinet curgea apa din puţul forat al comunei şi o ţeavă ruginită de oţel, culmea şi subdimensionată la acea vreme. Care deşi livrează către consumatori apă cu mirosuri şi murdară este fără presiune… Nu avem cum să facem nici un banal duş la ora 20 într-o comună aflată la şapte kilometri de Timişoara. Cetăţenii branşaţi pe acea conductă veche au fost transferaţi către utilizatorul reţelei, operatorul Aquatim iar în această perioadă primăria nu a fost în stare să înlocuiască acele ţevi metalice cu ţevi noi de politilen. PUZ-urile noi construite în Săcălaz, în marea lor majoritate sunt lipsite de apă curentă, ba mai mult decât atât, există suspciunea că Primăria intenţionează să facă extinderea de reţea, pe bani publici, pe trasee sinuoase şi absurde din punct de vedere al consumabilului de materie primă pentru a trage apa doar ca să prindă şi terenuri în suprafeţe mari, ale căror proprietari sunt persoane fizice, cu conexiuni în Primăria Săcălaz şi care au transformat terenurile arabile, în terenuri intravilane, cu două-trei luni de zile înainte de a se face aceste extinderi”, a spus Cătălin Sfarghiu.

Problemele au rămas şi în localităţile aparţinătoare, Beregsău Mare şi Beregsău Mic.


„Am făcut analize la două laboratoare …se ştie că la Beregsău Mare a funcţionat o mare divizie a Comtimului şi dejecţiile la vremea aceea nu erau foarte bine izolate şi au ajuns în pânza freatică. Chiar dacă o parte din cetăţenii care sunt branşaţi în localitate îşi doresc apă potabilă sunt voci din CL care se împotrivesc ca Aquatim să preia reţeaua… argumentul e halucinant, că ar creşte preţul la apă. Cum ar fi mai bine, să plătească oamenii bani pe nimic sau ceva mai mult, vorbim de un leu maxim, pe un lucru care să se folosească în toate aspectele… Am făcut şi o sesizare către DSP Timiş, inclusiv din data de 22 mai am anunţat DSP că există apă nepotabilă, azi suntem în 5 iunie şi nu am primit nicio sesizare sau înscris de la DSP”, a mai spus Sfarghiu.

„Chiar dacă alianţa USR Plus a făcut solicitări, sunt tabele cu semnături făcute de locatarii din cartierele noi, prin care solicitau să se tragă reţeaua de apă potabilă, primarul le ignoră. Chiar dacă sunt fonduri europene pentru apă şi canal, Primăria Săcălaz nu a făcut nimic… Vechile partide politice încearcă să ajungă la membrii USR Plus, încearcă să-i intimideze, să le ofere foloase, în tot felul de forme, ca să renunţăm”, a adăugat useristul.

Gunoiul e o altă problemă gravă în comună, conform lui Cătălin Sfarghiu fotografiile făcute arată că „Primăria Săcălaz, pe lângă faptul că adună gunoaie şi le depozitează în câmp, le îngroapă. Şi culmea a vândut locuri pentru construcţie de case. O să încercăm şi să demonstrăm gărzii de mediu şi să le menţionăm exact unde sunt aceste locuri, pentru a se face acele carote în teren şi să vadă oamenii clar unde şi-au cumpărat casa şi Primăria Săcălaz le-a oferit locuri de case pe loc de gunoi”.

„Acelaşi lucru se întâmplă şi cu gazul. E un subiect pe care atât consilierii şi primarul vor să-l facă un bun, dar doar acum înainte de alegeri. Deşi… sunt ereri din 2016 depuse de către cetăţeni către Gaz Vest, abia acum inainte de alegeri. Acum vor să le facă pe toate, doar promisiuni. Locuitorii Săcălazului îşi doresc o normalitate”, a conchis Sfarghiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.