Centrul de Cultură și Artă și-a desemnat câștigătorii concursurilor organizate online

Centrul de Cultură și Artă și-a desemnat câștigătorii concursurilor organizate online

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1022083867">
Fotografie semnată Cristian Fota

În perioada de izolare impusă de epidemia de coronavirus, activitatea Centrului de Cultură și Artă a fost marcată de nu mai puțin de patru competiții online. Concursurile de interpretare vocală „Din Banat la noi acasă” și de interpretare instrumentală „Cânt cu drag la tot Banatul” s-au adresat tinerilor muzicieni pasionați de folclorul bănățean și au urmărit păstrarea și valorificarea tradițiilor muzicale din zona de vest a țării.

Concursul național de arte plastice #Acasă a avut în vedere artiștii pasionați de fotografie, pictură, grafică și sculptură, iar „Din casa bănățeanului” a fost competiția care a urmărit valorificarea artei și culturii tradiționale din Banat.

Cele patru concursuri online, organizate pe categorii de vârstă, s-au bucurat de succes, fiind urmărite pe paginile de Facebook de peste 50.000 de persoane. Peste 200 de persoane au participat la aceste concursuri, câștigătorii premiilor au primit diplome digitale iar restul concurenților, diplome de participare.

La concursul instrumental, locul I la categoria 15-20 de ani a fost câștigat de Darius David, iar la categoria 9-14 ani, de Eduard Bulciu.

Cristian Fota a fost desemnat drept autorul celei mai bune fotografii, iar obiectul câștigător al concursului „Din casa bănățeanului” este un vas din colecția lui Molnár Géza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.