Cod portocaliu de ploi pentru majoritatea României, inclusiv vestul țării. Pentru ce...

Cod portocaliu de ploi pentru majoritatea României, inclusiv vestul țării. Pentru ce trebuie să fim pregătiți

0
DISTRIBUIȚI

ANM a emis, astăzi, o avertizare meteo generală, cu un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată pentru cea mai mare parte a țării, restul fiind sub cod galben.

În intervalul 14 iunie, ora 10:00 – 16 iunie, ora 10:00, în șase județe din sudul țării și în București, dar și în părți din județele Consatnța și Tulcea instabilitate atmosferică va fi temporar accentuată, avetizarea voind de cod galben.
Instabilitatea se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii.


Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

În cursul săptămânii viitoare gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării.

Codul portocaliu privește intervalul 14 iunie, ora 13:00 – 15 iunie, ora 03:00, fenomenele vizate fiind cantități de apă însemnate, grindină, intensificări puternice ale vântului, vijelii.

În după-amiaza zilei de duminică (14 iunie) și în prima parte a nopții de duminică spre luni (14/15 iunie), în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Moldova și local în Muntenia, Dobrogea și Oltenia vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp.

Vor fi căderi de grindină de medii și mari dimensiuni, vijelii, intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 70 – 80 km/h) și frecvente descărcări electrice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.