Cod Portocaliu de ploi torențiale pentru majoritatea regiunilor țării, valabil până duminică

Cod Portocaliu de ploi torențiale pentru majoritatea regiunilor țării, valabil până duminică

0
DISTRIBUIȚI

Meteorologii au emis un Cod Portocaliu de ploi torențiale, care intră în vigoare sâmbătă, la ora 15.00, și expiră duminică, la ora 2.00, acesta fiind valabil în Moldova, Transilvania, Maramureș, nordul Crișanei și, local, în Muntenia.

Fenomene vizate de meteorologi sunt: cantități de apă însemnate, grindină, intensificări puternice ale vântului, vijelii.

„În după-amiaza zilei de sâmbătă (13 iunie) și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică (13/14 iunie), în Moldova, Transilvania, Maramureș, nordul Crișanei local în Muntenia și zonele de munte vor fi perioade cu averse torențiale, grindină de dimensiuni medii și mari, vijelii, intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 70…80 km/h) și frecvente descărcări electrice.


În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp”, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Conform ANM, în restul țării, va fi valabil un Cod Galben de instabilitate, ce va expira marți, la ora 10.00.

„În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp”, menționează sursa citată.

În cursul săptămânii viitoare gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.