Creșele și grădinițele, în etapa post-COVID 19: recomandările inspectorilor de sănătate

Creșele și grădinițele, în etapa post-COVID 19: recomandările inspectorilor de sănătate

0
DISTRIBUIȚI

Redeschiderea creșelor, grădinițelor și after-school-urilor, în contextul stării de alertă impusă de infecția cu virusul SARS-CoV-2, vine cu recomandări din partea specialiștilor în sănătate publică.

Cei de la DSP Timiș avertizează că momentul redeschiderii unităților de învățământ preșcolar se suprapune cu alergiile și virozele care apar în sezonul cald și care pot da simptome asemănătoare cu cea produsă de infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Prin urmare, medicii recomandă supravegherea cu atenție a stării de sănătate a copiilor.

„În cazul în care aceștia prezintă febră sau simptome respiratorii (tuse, rinoree), să evite expunerea acestora în colectivitate și să se adreseze personalului medical, în vederea stabilirii diagnosticului și a conduitei medicale care se impune”, au transmis reprezentanții DSP Timiș.

Specialiștii DSP recomandă ca primul la care să vă adresați, în caz de nevoie, să fie medicul de familie, pentru evitarea aglomerării urgențelor: „Adresabilitatea se va face gradual, începând cu medicul de familie, în caz de necesitate, Centrelor de Permanență, iar în cazuri deosebite sau de o gravitate sporită, Spitalului de Urgență pentru Copii «Louis Țurcanu» Timișoara, unde copiii vor fi supuși testării RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-Cov-2”.

DSP Timiș va verifica modul în care vor fi puse în aplicare normele sanitare, la nivelul unităților de învățământ, respectiv triajul epidemiologic, asigurarea circuitelor corespunzătoare, existența dezinfectanților și dotarea cu echipament de protecție complet a personalului de îngrijire.


Inspectorii vor verifica și dacă este respectată distanțarea fizică, dar și suprafața alocată fiecărui copil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.